睇完套乜代宗師

1001 回覆
2807 Like 310 Dislike
乜野叫「如果班黃屍帶」呀?
有問題?
你五毛藍絲就返港人講地啦屌
你自認係忽然關心香港政治、本土文化
同行動流於網上討論、食吓黃店同睇吓黃戲
所謂將抗爭生活化、幾年投次票當做咗嘅
又冇approach又冇論述嘅大隻講「民主派」
如果你係咪認做黃屍帶囉 歡迎對號入座wor
今次被藍絲 唔係被熱狗
我係
欣賞你 至少肯認
事前放低心態既話我覺得合格啦
畢竟係賀歲檔期既電影

講真係因為youtube個預告太垃圾+呢個post樓主踩撚到一文不值 、我抱住入場食屎既心態
睇完感覺我知佢講緊乜 笑得出對我黎講已經合格

..
我諗大家從來只會見到藍絲五毛會用「黃屍」呢個字眼黎形容你所謂既呢班人
你要批評佢地無用無決心係港豬,我都略為理解,但將「黃」同「屍」結合在一齊,我就第一次見到自稱「被藍絲」既人會咁用
「黃絲帶」係源於佔中,你可以否定當年佔中既方法及成效,但你不能否認今日香港人程度不一既抗爭意識及精神,好大程度上就係當年佔中所開始呀
點解兒登叫兒登唔係冇原因
因為只有藍絲先會講得出「黃屍帶」呢個字眼
其實唔緊要嘅 每個人都有自己睇法
最緊要自己睇完套戲有得著啫

有冇邊啲笑位覺得好笑分享下
補充多句
我女朋友入場睇完
我再比預告佢睇 佢都唔知預告想點
睇唔明我講乜 咪問人地點解囉
唔撚柒用腦諗嘢 陣係識得指責 同藍屍狗官果班有撚分別咩
中段佢想追番劉心悠果d橋段老老套套但笑得出

但坦白講結尾睇落係好尷尬
黃子華根本係無可能打得贏劉心悠
但前面又set死左一定要打一場 仲話要子華贏
最後採用左慶歲片式濛混過關既方式...
是但啦 求奇啦
連登網上捉鬼計劃
扣帽子 網上批鬥 講一隻字都要咁
本土文化經濟圈 變 黃色批鬥圈 真係心很累
幫你講埋:鬧黃屍就係敵人 係鬼係藍絲係共諜
通常如果我想睇嗰套戲
我唔會睇預告 真係會好影響
屌你 改咗名既
你鍾意啦
大家網上討論咁高咁大,我唔認同你立場同字眼姐,無話批唔批鬥
但你顛到改埋名我都無你符
港豬係不關心政治只吃喝玩樂
黃屍:左膠形式主義抗爭、矯情、賣慘情、打卡、造神、不監察議員、不求甚解、立場先行、沒有計劃、不認清敵人、政治戀童癖、捉鬼

因為用咗一個黃圈唔鍾意嘅字,就被打成敵陣,而唔係睇一個人嘅論點、說話內容,呢個就係批鬥圈,個標準任意擺,唔係點會咁多黃店奶嘢

你話當年開始咗個抗爭意識,我都可以argue呢個symbol已經失效同變質,yellow ribbon淪為一班大隻講又淨係識係黃圈吃喝玩樂當抗爭嘅一群,2047大限係黃圈眼中係偽名題、區選唔關政制事又去選,咁樣嘅抗爭帶畀香港人係假嘅希望,將香港人蒙在鼓裡,你話我分化撚藍屍熱狗共諜咩都好,呢個係事實,而家係永續緊慘況。

講咗好多次,唔想再講,我淨係想傾吓戲,對唔住至高無上嘅黃絲大佬,我下次唔敢再用呢個禁語
樓主走先
呢度我頂住
未有人屌我共諜同阿sir
藍絲 五毛 熱狗
就嚟儲齊一套
黃圈人多 政治從來都係講人多 邊會講道理
點會唔批鬥 你都捉一隻字就以言入罪啦
雖然態度比較nice
用左就好似返校咁,不過似返校好定唔好唔敢講。
睇完19:10場 ...
我只可以講真係唔知做緊乜
完全無劇情性 ... 好夾硬黎
而且唔好笑 我真心覺得家有喜事可能仲好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞