睇完套乜代宗師

1001 回覆
2807 Like 310 Dislike
認真,100蚊輸唔起?
其實本身有堆on9和理非話要入場支持 我已經覺得好反感啦
睇場戲就覺得自己好威威好齊心做咗好多嘢咁
想俾政府中共黑警藍絲笑死咩
不過要柒要消費喺乜嘢度係佢地嘅自由 我自己就點都唔會浪費時間金錢心機入場
所以亦唔想鬧佢地或者唱淡黃子黃
不過事實證明垃圾人配垃圾戲
睇完覺得無問題仲要俾啲掌聲自己嘅人都真係要反省吓
其實你冇輸喎 無人話你輸喎
中肯
睇完套戲,再用追古mode 睇下呢條柒頭,就知佢係冇撚睇過套戲,真心笑撚左
快啲推post 等多啲人見到 入嚟分享下
我想講我睇完都唔知自己成場睇左啲咩
唔係唔想幫黃子華講好說話 但真係幫唔落
呢齣戲仲衰撚過上次拍個齣戲🤦🏻‍♂️
真 最緊要自己睇完開心就好了
不過想問 點解起完的我底 可以從中知我冇睇過套戲呢
其實套戲想講乜野 睇完都唔知個主題係乜 一開始以為佢想拍武打片既笑片 中間無啦啦轉tone講愛情 一黎笑點唔好笑 劇情唔突出 直情係亂尻咁黎 四個字形容 九唔搭八 講到洗左咁多錢 好認真拍左套戲出黎 真係完全睇唔出認真在係邊 最尾個幕晒埋d錢用特技 都唔請多個編劇執下d劇情佢 我睇完第一個感覺就係 呢套戲又無大牌明星 但由劇情轉接 武打場面 笑位 完完全全係災難級 唔怪得黃子華要特登出黎拍條片想引多d和理非既fans去捧場 如果唔係純粹以電影角度 呢套戲一撚定仆到直一直
試下將套戲代入呢幾個月既事黎睇,將角色代入為中國、香港(香港政府)、香港人、英國、甚至有行會成員,睇下重新了唔了解得到個故事?
岩先睇完 個人認為係有 (不過有無呢家野好主觀
叫佢上嚟分享下啦 我哋圍爐 取暖
歐錦棠:我唔使搞到賣樓去做舞台劇。
https://lih.kg/1834101

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞