睇完套乜代宗師

1001 回覆
2807 Like 310 Dislike
睇離香港人睇戲taste唔同左
我仲停留緊係香港人鍾意睇低俗喜劇呢類戲既時侯
佢不嬲只係好鍾意拍戲既人
點解大家放咁高期望呢
#24先啱,sor
樓主又講, 仲要間接益戲院 (近乎全線戲院都藍)

咁我應該信佢係藍幫戲院打工
定人血饅頭比錢睇戲?
俾錢藍絲就話唔好啫, 賺藍絲錢都話唔得?
有道理, 咁所有明星返大陸搵人仔都好合理
大家齊齊拍合拍片, 都係賺藍絲錢, 中共錢

齊齊可以搬龍門

同埋子華正正就係你口中俾錢大陸賺,佢套電影在大陸拍架,賣左層樓的錢你想下有幾多消費在大陸
同樣說話,黃店食物原材料大部分都係大陸攞貨,同樣俾錢大陸賺,全港黃店有幾多消費在大陸? 真係有分別嗎?

主要係意義問題, 支持香港人搞香港題材電影, 支持香港小店。
如果電影唔好睇, 影評差, 唔入場好合理
反對黃子華原因係人血饅頭, 大家係唔係諗錯方向?

幫推
有冇葉問4形式嘅劇透
同大家講下有幾爛都好

btw樓豬未來人
出去旺角行下都有葉問4劇透啦

咁你收皮啦
撐你,其實睇唔睇邊套個人選擇嚟啫
利申:睇咗1917同小婦人,會睇埋乜代宗師,因為套嘢肯定唔會俾人放上網,Miss咗可能依世都唔會知道有幾爛
個人選擇
我自己就唔會睇既
黃色經濟圈唔包括無名小卒架手足

話知你黃到發光喇

自己整個圈供養佢算啦
傻仔先睇
上次佢套棟篤特工戇鳩到震
講真 睇戲名已經唔想入場
agger
唔好On9啦
識人做某Imax院,試片時普通員工打完卡收工可以睇哂成套戲添呀
邊個話要機房先睇得?
幫藍店打工就藍,咁黃絲大部分人尤其高薪厚職嘅人都要辭職喎?有邊間銀行大公司唔奶中唔親政府?做戲院先會倒戲院米呀,唔係做呢行就唔好衝出嚟柒啦兒登仔
原來唔好睇
咁買完飛唔睇 慳返兩個鐘
唔好玩啦,成件事根本只係想食合拍片資金,點知遇正中國影視業寒冬,大部分戲都唔出批文而拍唔成,子華先自己貼錢拍咋。根本套戲由頭到尾都唔關香港人事,香港人只係 condom,冇得拍合拍片先扮本土
其實睇trailer都知咩質素
咁你會唔會入場支持幻愛呀?唔會就收皮啦
逆流大叔都笑到嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞