睇完套乜代宗師

1001 回覆
2807 Like 310 Dislike
https://fbwat.ch/1TTCNkXJkUknIQyo

學返黃子華當年講嗰句:
你想拍一代宗師,我就拍一代中醫師你嘆吓。

當年黃子華就屌甄子丹食頭啖湯,而家你就食尾水,咪一樣咁可恥。

利申:廿年子華fans
唔好食 唔好睇
你咪同佢講要改善
而唔係咁樣做
大家食同睇 根本係理念
俾錢藍絲就話唔好啫, 賺藍絲錢都話唔得?
含撚睇算
當係放假燒下時間
同意樓豬講g殺呢type港產片先真正值得支持
但果陣又有幾多人肯入場睇
正解
每部戲正式上映前都有首映比行內人, 仲有堆非公開發售既優先場
隔住個MON 都聞到陣死淨把口既屁孩味
子華根本不嬲都係票房毒藥, 佢強項係棟篤笑呀

最收得果套上次棟篤特工係因為新年檔期對手太廢
樓主已得罪所有連登子華打手,快啲走
我就係為撐黃子華既

黃唔黃就其次(不過佢唔係藍就可以)

求劇透
其實黃子華跟本用唔到黃藍二分法去分
你可以話佢套戲係本地戲 佢自己話盡量本土製作
未睇我唔知內容點啦
但唔好拉去黃到
你想支持本土嘢咪去
你可以想支持黃子華 佢算係唔少香港人嘅政治啓蒙嘅
但唔好話佢黃
Btw,樓主get到首主題曲既隱喻未?

勁撚黃喎聽講
G殺都人血饅頭?
黃子華唔好話未出過半句聲,連手勢都無做過,你班黃絲咁樣屈鳩子華神係黃害到佢比中共迫害
如果個個逼住翻黃店 香港人大把人失業
你估香港有足夠黃店養得起咁多黃絲?
佢真係有病
支持樓主
話咗
其實你哋班fans想睇咪睇,但咪撚話一個成場運動無表態嘅人好黃仲吹撚到套戲乜鳩黃圈試金石,道德綁架所有抗爭者(以及你哋偶像黃子華本人)得唔得?
咪臭係
戲都好多人講喇,我都係繼續講下唐叔大戲

一代粵劇大師唐滌生逝世六十周年紀念,兼略談五夜講場「時逢亂世唐滌生」
https://lih.kg/ahzjzyU
岩啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞