睇完套乜代宗師

1001 回覆
2807 Like 310 Dislike
高汁
今時唔同往日

夠中肯
真心愛回家仲好笑過佢
如果依套戲係以笑片角度出發 認真唔合格
利申子華fans
陳果係正嘅,例如香港製造。不過紅van真係
劇情鬆散

對白同演員生硬 劉心悠對白

打戲 還好 我TAKE CARE 到

作為喜劇,連笑位都唔算成功 > 又係好硬黎

反諷 > 

喜劇令到觀眾笑就叫成功,但係成套戲笑點嘅安排從節奏、笑話本身同表達手法都不濟 > 張力都好有問題 係打返場搵回聲譽 > 愛情 & 假亦真時真亦假

扮哂突然支持本土文化 > 都係香港優先下既選擇 =/= 黃

三夫 > 我真係唔識欣賞

結論 > 大包圍~兄弟爬山
薑巴
以你懷舊取向
你會唔會入場睇
佢最後既CG 有無子華FANS 可以曲線到黃

利申 完全唔明
劇情鬆散

對白同演員生硬 劉心悠對白

打戲 還好 我TAKE CARE 到

作為喜劇,連笑位都唔算成功 > 又係好硬黎

反諷 >

喜劇令到觀眾笑就叫成功,但係成套戲笑點嘅安排從節奏、笑話本身同表達手法都不濟 > 張力都好有問題 係打返場搵回聲譽 > 愛情 & 假亦真時真亦假

扮哂突然支持本土文化 > 都係香港優先下既選擇 =/= 黃

三夫 > 我真係唔識欣賞

結論 > 大包圍~兄弟爬山
鄉下仔 定 出世昏迷到2020
優先場、行內後期 呢啲都要問?
我將佢拍戲個印象繼續停留喺一蚊雞算,費事眼冤
如果你係一蚊雞STANDARD
我建議你等大環境轉變先重睇 應該會更好
再唔係以CULT片論就 當佢紅酒 釀佢十年八年
主體認同,黃子華刻意套立場上去都只係自欺欺人
伍公子講《乜代宗師》
https://lih.kg/1828853
又係喎多謝更正。
可能訓著咗
最大化乜代宗師恐嚇作用
https://lih.kg/1827406
成個LIHKG 既PO有關套戲 真係好有趣
其實套戲大陸上唔上到畫啫?定係要問,會唔會上,幾時上??
我而家 行下望下樓下 坐撚滿曬
黃子華大收lu
如果呢套爆場,我真係對香港呢D人失望,電影業搞到咁,就係受眾係低層次又要扮關心社會,卻一直冇了解過本土電影為何物,幾多symbolic meaning 都當垃圾,好笑就多人睇
望到有幾個玩緊手機已經
留意多一陣啲觀眾先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞