睇完套乜代宗師

1001 回覆
2807 Like 310 Dislike
真心我覺得佢拍啲鳩片可能仲好睇
係要拍到tvb level 想吸納大眾低質口味
你畀番一蚊雞保鑣質素我 我都支持下啊
岩啊
多謝你
咁唔可以咁比㗎嘛
每套戲都有佢值得欣賞嘅地方㗎嘛
不過可能你嘅心態 類似
聽咗萬元耳機聽唔返幾百蚊耳機
不過你開啲唔好太執著有時你會發現到啲新嘢 值得你去欣賞
將睇戲嘅錢捐比而家情況危急嘅手足/記者好過啦
[又話建立黃色電影圈] 叔叔、幻愛、金都呢3部本土戲拎獎冇人理
https://lih.kg/1832225
黃子華啲戲都預咗
咪當比百幾頂下風向
1. 你點睇的

2. 爛片都唔割 吹咩
追曬post先好同我講野啦
問問問 你咪得lo 屌你
我有叫你割咩 割d咩 有咩比你割
你連割緊邊塊席都唔知呀 柒頭
你咪睇lo
咩臭係
IMAX 1917散場 都有On9睇唔明話垃圾嘥錢
香港大把呢啲人 不意外
識得去IMAX睇1917
竟然唔知乜原因解究點解要去睇IMAX
定係以為IMAX貴啲高級啲打卡都型啲串啲?
real 第一場入去睇 有個人大大聲講好人無好報。。

心諗 軍事戲啊大佬 你jm9

btw 1917好睇到 我呢啲唔會睇兩次既人(joker 我都只係入場一次) 都入場兩次 真心推介 () (sry for1999)
睇戲又好 小說演講對話都好,
除咗睇畫面對白 ,識睇一定諗埋點解咁講/直定曲/點樣講法/幾時講咩...
.: 100人有100個睇法又如何
利申 我都唔識 平時都係百老匯

樓主可以講解下?
只係睇電影back ground 都大把野睇

遑論其他
1. Joker 第三四次仲睇到新野

2. 1917 WWII expect happy ending
睇呢套不如支持真本土電影

[黃色電影圈] 《幻愛》《叔·叔》《金都》獲香港電影評論學會大獎
https://lih.kg/1831328
其實封面圖都解釋咗 畀你估下
畫面大左?

左邊1917就有黑mon 右邊就full screen
睇多啲畫面 如果你去普通戲院睇正常會cut咗啲畫面
因為呢套戲 拍攝係用imax比例去拍
同Dunkirk差唔多
點解呢套1917比較建議imax睇
因為呢套戲重點 唔係畫面中間 好多細節位都係喺畫面嘅邊邊
所以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞