睇完套乜代宗師

1001 回覆
2807 Like 310 Dislike
但係咁樣有意思咩
好似林鄭 過咗幾個月 搞到咁大鑊
奶撚曬嘢先出嚟講 正式撤回條例啦
睇完
總結:真心只想撐子華既,就繼續入場撐(等指既係十幾年fans個隻) 如果只係因為立場/睇套戲既,我勸你唔好浪費2個鐘

睇完套戲我只有一個感受,就係套戲係黃子華拍黎溝劉心悠既
係啊,如果個個唔係黃子華,我頭20分鐘就已經直接離場
成套戲該長既地方短,該短既地方長
啲劇情係30年前既,衰撚過以前啲韓劇
每一個位我都預先諗,啊,如果之後係咁咁咁,應都好睇既
點知每次都係非常失望,每次都向更差既方向進發

除咗佢拍黎為左溝劉心悠之外,我諗唔到第個解釋

作為佢咁多年fans
真心既,子華不如你專心做棟篤笑啦......
上善若水,明就明。

be water,點都唔夠打都上擂台,寧硬食都堅持打到最後

天花滴嘅水可以凝聚埋一盤水照頭淋

我睇到嘅野好黃
唔好呀 我唔係架 我真係唔係架
你收皮啦屌拍套垃圾出黎
又話暗示緊深黃要人埋單 傻撚左?
頭20分鐘嗰一刻我好明
好想走 但係我逼住要睇
家有喜事好好多
下 你搵達哥黎比都話講得通
搵林奠黎比
為拗而拗?
屌 我都係抱住你個種心態諗住佢 最後結局會大反轉
所以你諗下 晨早流流都要開post 屌 係有原因
你條受薪員工叫人唔好分化真係難聽過粗口
成班司徒華餘孽快d落地獄啦
又想帶風向
Ching嘅comment算公道
一定唔係好睇,但一定贏黃百鳴,葉念琛
[url]以下內容十分劇透[url][url][url][url]馬飛龍=爛透既香港/政府
陳真=正義的香港人(勇武(因女角有台灣身份))
陳真呀爸=中國
陸永王苑之仲有個徒弟Dickson=行會/建制(亂教速成武功搞到自己肺炎拉斷筋)
馬飛龍老婆=英國(離左婚跟左法國歐洲人喇)
老婆個仔=BC/BNO港人
[/url][/url][/url][/url][/url]
唔錯既
同我評分一樣
睇完,覺得都唔係咁差不過又唔會話好好睇。係有message比香港人,睇得出佢有俾心機去想拍一套好嘅戲,風格有啲似佢棟篤笑裏面嘅短片。同埋至少佢冇做謢旗手,其實今時今日如果佢唔想蝕錢嘅話,拍一套親共嘅片有幾難?我唔會同人講話套戲係黃而入去睇。你鍾意佢嘅風格自然覺得好睇唔鍾意嘅話幾黃都唔會好睇。
細細聲講 少少啦 唔係好多 少少啦
黃子華嘅人生就係
仆街->做棟篤笑->彈起->做自己想做嘅野->仆街->做棟篤笑......

所以呢套戲佢仆得越甘,復出做返棟篤笑嘅機會越大
咁達狗lo...
所以先講係極曲線同主觀
仲要頭盔埋
不過乜代宗師就乜代宗師

可能你睇既係乜代
佢睇就中師
我睇就黛鐘斯
用左邊有後悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞