睇完套乜代宗師

1001 回覆
2807 Like 310 Dislike
其實我只會當普通一部電影對待
有興趣就去睇,睇完失望照屌
我覺得大家唔駛太過過份解讀話入邊點點鼓勵香港人
其實阿gem首電影主題曲仲明顯啦,不過啲人選擇性無視

誰在追 讓你我跑得狼狽
誰的嘴 把你我咬得自卑
誰判的罪 讓你我一直羞愧
別後退 是時候挺直脊椎
別理會 誰張牙舞爪亂吠
問心無愧 把謊言全都擊碎
決不能心灰 他們有一天會慚愧
我們天生像珍珠貝 高貴
曾被壓榨的
Now walk on water
曾被嚇怕的
Together walk on water
曾被強迫的 曾被搶奪的
Just walk on water Just walk on water
曾被誤解的
曾被汙衊的
曾被孤立的 曾被忽視的
Just walk on water Just walk on water
都見慣 太多人欺負善意
不就範 就會被說成叛逆
別再退讓 告別懦弱的自己
絕不能失望 過去的痛只是短暫
此刻讓你我都勇敢 作戰
曾被壓榨的
曾被嚇怕的
曾被強迫的 曾被搶奪的
曾被誤解的
曾被汙衊的
曾被孤立的 曾被忽視的
上帝讓你我經歷坎坷
只為把珍貴的玉彫刻
那最後的勝利是我們的
曾被壓榨的
曾被嚇怕的
曾被強迫的 曾被搶奪的
曾被誤解的
曾被汙衊的
曾被孤立的 曾被忽視的
因為舊年睇完覺得浪費了時間同金錢
所以今年唔會去睇
我意思係話佢人血饅頭係過份咗,
如果有朋友親戚一定要睇無腦賀歲片應節既話,我點都會排佢係家有囍事2020之前,今次最大問題係有班人之前亳不留情攻擊其他藝人,結果自己食番回力標,佢個人本身無咩問題
同感
記者訪問佢條女係香港人,唔知點解都配音
睇完優先場
真係浪費時間同錢無劇情,唔好笑
劇透注意

無啦啦同心悠由仇人變SP,中間完全唔知咩事,醒番又勁Sweet咁,做乜鳩
好笑的話還好
水向低流
屌,我尋晚早d 訓好過
我仍然貫切對黃子華電影一路走來的態度

你俾個戶口我入45蚊早場錢 叫支持下香港電影我ok
但你叫我晒3個鐘 連搭車 去睇套爛片。。。
最低工資都37.5 x 3

sorry ... 真係爭d
睇完Trailer都知伏 至少拍到劉心悠幾正 收貨了

但係賀歲片呢D文化陋習 可唔可以早日收皮?真係好撚難頂
五藍共狗蛇
real

佢喜劇張力又唔大 對比又唔出黎
又有少少cult 片 同 棟篤笑 feel

如果好似樓上個巴打講 唔係呢個期上應該可以更好

eg 上年 icac 個套都係呢個time period 上 收得好 但佢都爛片黎(利申 無入場睇
巴打你又無錯

總括講下

可以講係所謂撐黃(子華)罷藍
撐黃?未必係。撐黃。子華係ok. 罷藍 都接受
畢竟你睇得一套就睇少左另一套
但套戲張力唔夠就帶唔出主題
女主同其他配角都ok/幾好 出到位
但係如果套野唔係呢個時間上可能會有另類睇法
不過預左係呢個時間上就要同人爭
仲有佢個trailer 主題 假亦真時乜都假
但同套戲最後變左講故步自封

如果係有高手spin 到兩樣野埋一齊就
正正係賀歲片檔先充斥住呢D弱智戲 呢個檔期睇戲都係攝時間攞下意頭

我入場抱住少少希望 至少子華神講到賣樓all in從而唔洗俾紅色投資者左右 起碼都會有D突破
講真今時今日攝時間返屋企煲Netflix 好過啦
闔家歡節目
不過今年話唔定驚WARS,連戲院都唔入
成班小學雞想笑死人
黃子華話拍比香港人睇同埋想拍自己想拍既野
都冇話過關運動事成班小學雞衝出黎話人食人血饅頭
真係人唔笑狗都。。。
下我評價同你啱啱相反喎。。。
我支持子華,你們可以打我了。
有冇人劇透?啲人講到好伏咁。
其實就真係唔關黃子華事
係有班on9將佢部戲拉埋黃圈講 支持黃圈就要入去睇戲,
至咁大爭議 討論咁多日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞