[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#9

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
係 eg有做過紅
如果想上淺灰或灰
有一定既難度

要視乎返漂完之後同之前上既色既質 係咩類型先知
斷就唔會 除非本身好差

漂前都差咁真係無計 寧願遲下先
有既 但效用一般般

用藥水格硬整

如果真係好彈又粗
就真係唔好剪
或避左果個位

簡d 前陰果個位係長既髮型
紮既類型 死留難留或輕輕搵個識修既剪

髮量減少少 同埋層次感少少
好啦 唔該
護髮素就一定架啦
想對頭髮好就家用洗護入手
條養就一定係日本野

洗完頭用護髮素 一路順住沖一路用手抓順
最好微微側頭或dup少少

2. 紮頭髮時 請確保髮尾無被橡根壓住

就算一定要壓住個尾 都用食指同手指公
劣 返順個髮尾先好比佢壓住

長期kick壓住再紮都會咁

唔好電 如果唔關形狀散亂事就唔好
有隻生到少少既野用過係幾好

(個客由無到有 搽左一年)

未搽之前我幫佢剪左三年

佢話無降血壓藥既成份(水劑 ) 用搽既方式

副作用就係生毛 當然佢唔會好似頭髮咁長 但好似鬚

如果無包括自己染過
咁真係之前有份同而家有份整既人既問題
電既問題

拿捏

唔用開護髮素都關事

但最主要係
有無某d 位 會預鬈dd
我本身天生鬈同粗 隔幾個月就要電一次負離子
之前想電梨花頭 三個月前去左另一間整
個髮型師覺得我太短 淨係幫我電直左
整完係幾好睇既 但佢幫我偷薄左好多又剪咗layer
宜家長番好拱 仲要唔夾鬈個尾就太man咁
想問可唔可以搵你整
以你所見係咪 大趨勢做髮型
做貴鋪無咩市場
巴 本身頭髮好直
六日前走去做鍚箔紙電髮 已經唔洗頭三日但之後洗頭吹頭之後變番直
想問下個問題出係邊度?thx 巴打
如果要電到咁 啲陰要留到幾長左右?

咁如果長臉形呢
今日吹完頭發現出到嚟一條一條好整齊冇咗少少凌亂嗰種感覺 係咪因為吹嗰陣繞得太大力
第一次電好多唔識抱歉
髮量減咗唔係會難紥咗? 個陰唔知點剪..
咁又唔係
咁有一定喜好既消費群

只可能話 係 真係香港個租既成本太太太貴

或者咁講 出名或大公司 總有野學 要睇你自己岩唔岩
男留長髮 想大概到肩 過渡期有無咩髮型啱
菱形面
想問駁髮係咪對本身啲頭髮唔好剪短左之後都係睇唔慣好想啲頭髮快啲長返
呢兩種電髮係咪差唔多,電出黎會唔會變左佛祖或者阿豬媽
其實唔會
睇Styling 你落啱打底product
買個風罩 罩好D 鬈
最尾落野就決定分定唔分界就Ok
Milbon 咁多隻洗頭水邊隻好用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞