[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#9

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
濕 搽乾 渣下個尾 個感覺係點?
(檢查頭髮鬈狀態)
你可以比相我睇睇

錫紙正常黎講無可能咁快 除非佢電得好衰

或者你試下 用慢風打圈吹( 另一隻手唔掂頭髮
大約 前額同眉骨 中間
真係長既話 就有陰+ 中
橋完 隔一陣 拉鬆佢

或者橋既時候 隨心少少 唔好死力

或者再落返少少wax 捏下 揚鬆散佢
唔會

要紮個陰一定玩強線條同輕既束感
個陰應該要留唔會紥後面

如果想自己染髮買咩染好(本身啡啡地應該唔駛漂?),想染藍黑灰黑個類
短頭髮搽髮尾油可唔可以改善到毛躁既問題?
長期洗完頭唔吹頭自然乾髮質係咪真係會好啲
巴打,我係韓國漂咗個頭,遲啲返新工想染過第二隻色
係咪可以搵你染,係香港真係無從下手邊間好
方便通常都無咁好或專

Milbon lebel

去黃就可

因為呢類色通常漂唔足就可以

唔係會愈上愈綠 隻色

所以去黃就夠
電/染就解決左好多(中間肉酸時

留長都係瘋狂咁留左先再打算
會呀

但用薄膠果隻髮片 駁就還好

但我個人唔太建議駁
樓豬 髮型舖地點同埋 電髮價錢
差唔多

如手勢唔好或髮型師唔理解 唔奇
你點確定到 個髮型師既手勢或處理

而會變成
佢擔心既問題
佢係分類型多

輕中重

你講緊邊個系列
要紮 。 個陰一定玩強線條同束感

對唔住 我1999

要紮頭髮 個陰係放返落黎玩線條同束

要漂 或淺色底先會見到灰灰藍藍果類

最好係淺色上一定

真係好唔想漂都有人用推淺既方式再上
我都覺得係多野學嘅
但係講緊可能浸好耐都未必賺得多
尤其Foresee 到香港呢一兩年經濟應該差到仆街
我覺得通常係佢地電完
番屋企唔識打理
咁當然電都好大影響
明白, 唔該晒

想問多少少就係
護髮素用邊款好?
SET頭既話, 落唔落打底好, 如果用既話用邊款適合D?
之後想買ocean tokyo隻air, 但香港係咪好似冇? (唔想去amazon買, D集運因為口罩爆晒)
吹到七成乾

吹頭前搽抗熱或all in one treatment

如去街想靚d 先搽髮尾油

如你既毛燥係真係好散

或者要做直

如果一般唔太散 搽髮尾油同吹頭係搞得掂

或者買隻 Dyson. Airwrap 有梳頭
其實唔洗諗到咁遠

行左前面該行既先

如果下下以賺得多唔多做前題

通常果類人都賺得唔多

同埋係呢行都好難發展

小弟不才 但係業界入面都算搵得唔少

我會認為你岩岩講果種心態同諗法

絕對唔可取

純分享~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞