[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#9

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
咁 你應該係吹時蚊直左

因為家下電自然似set既感覺既perm 都係要咁吹

如果唔識 就用罩 慢風溫柔地烘乾(但照橋 唔好橋咁實

如果嫌出黎太鬈或太緊

下次吹到7 成乾 用返手橋 唔識橋就岩
放返直少少仲靚
如果你濕時係幾鬈既話

可能唔吹 搽返野自然乾更好
好 聽日試下先
多謝指教
想問染完髮有冇話要幾耐先可以洗頭?
利申 未染過髮 第一次 一日唔洗頭都唔舒服 加上呢期出完街都一定要洗頭
有無咩洗頭水推介 唔知點解有頭皮 但我本身中性髮質又唔乾又唔油 又無痕 對上一次染都幾個月前 唔知究竟係咩原因
唔係好關事

但如嚴重 試下停用左先

你係佢之前 係用咩洗頭水

之前有d 洗頭水 一轉就會有其他問題 頭皮
等等 甩就真係未點聽講過
但轉天氣或反覆都關事
建議用多排先

但有功能性既野 如有(持續其他反應 係建議停用
之前個排用 LUX
同埋以往未試過洗頭會甩頭髮
而家洗親頭都起碼會甩10幾20條左右
算唔算嚴重?
但唔搽支野就咁水洗好似就冇事

咁我再用多排睇下係咪會keep住咁落去先
thx
巴打 想問下
而家個頭髮長度係過左鎖骨對落8-9cm個啲尷尬位
呢個長度電髮會唔會好怪?會唔會話電邊種曲會襯啲同埋本身係想留長的 thanks
24小時

不過疫情嚴重 洗唔 用d 鎖色洗頭水 唔會有咩太大影響
Davines

有時關屋企用緊既洗頭水事

好多都係跟屋企人用 留意下有無轉左
平均33-44 都唔需要太驚訝

但唔建議用超市買既

Wella goldwell 黑人頭

Milbon
Lebel dr junior

用返呢類大牌子既洗護就可以
長直髮,想用直髮夾夾波浪卷,但一夾完就直翻,可以點做?
無 但有個小建議 更加唔好黑色頭髮
夾完第一下果個形 岩唔岩你心水

唔岩可能係size

開既溫度係?
朝早洗完頭 到下午就會油
屬於油性定乾性?
另外用咩洗頭水可以改善?
用緊咩洗頭水
本身面油多唔多

我建議係用隻 我建議既洗頭水試左排先

再決定油唔油
面油多
你建議邊隻洗頭水
本身用緊咩 跟家人用?

咁davines

大約呢個長度開始留 而家留左接近一年 側邊已經過耳 d陰拉直已經過左咀 仲要留幾耐紮到man bun?
最主要係呢部分既頭髮 去到後面紮既位

我諗你而家過咀三個月到

側邊都係三個月? 紮full man bun最重要唔係側邊頭髮? 我而家係紮到個計 但側邊頭髮唔夠長飛出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞