[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#9

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
幅相******* 打錯字sor
想問漂完頭 染左橙色 之後會退到變咩顏色同埋洗唔洗用去黃洗頭水
直接相
或者搵個信得過既髮型師

就算有相 技術或理解唔夠 都一樣

同埋

你平時係咪
少用護髮素? (標準 係每次洗頭水後都要用

平時電我都會問 (如果無電開髮既人)

因為唔用開 會比平時預既鬈 藥水或卷度或檢查時要就就既
如你鬈底 感覺係會直左

但唔係佢長得快

急急長(洗頭水 或 養生果類 (早訓呀等等
想問如果電過 依加仲攣緊係咪唔漂得 之前冇漂咁齋染過紅藍紫 全部keep唔夠兩三日就甩左勁多 同埋我都好想染灰色
但我同時又好鍾意電左個feel 因為我未電之前個頭塌到仆街 勁平勁扁 又唔鍾意gel
究竟兩者係咪唔可以共存
巴打想問下點解髮型屋吹完頭,D頭髮都會好順滑好"令身",係屋企會唔會有辦法可以做到類似效果?
想問漂染同電髮係咪唔可以並存 之前去整頭髮髮型師話電左就唔好漂染 但又覺得電鬈黑髮冇咁好睇
同埋想揾巴打你整頭髮
同埋追左陣po見你推介milbon洗頭水
岩岩serach過 有好多個系列 唔知點揀
其實係咪萬寧屈臣氏買得ge洗頭水都唔會好用?
平時用開lush海鹽洗頭同essential呢隻
lush有一粒粒海鹽 話會令到個頭蓬鬆d冇咁扁 但我用落好似冇乜分別
咁一定係幼軟髮質 同偏長

電或剪短先幫到你
唔會

必要時叫你除都係果兩個位 三幾分鐘既事

如果係真係怕

效果影響就無咩既

只係剪時有少許唔方便啫
比你鐘意既set鬈多dd

或卷好唔好即時抓佢

噴完定形後 盡量唔可多手
極其量都係掂一掂推返佢上去

呢類 生活中
會有d 煩 長度尷尬

但會關剪事(減重 線條方向
漸變同處理下個駁口位 eg highlight 返

面細就要睇你個面形去執

面寬就拉高比例

同埋睇感覺同風格
金金金橙咁

粉粉地咁既感覺
想問有冇防脫髮洗頭水介紹
之前用過insight好似冇乜效果
How do you spike hair in the front? For me, I usually tell my hairdresser to shave my hair at the sides and gel my hair on top. At home, I use clay and move my fingers towards the back of my head while setting them erect at the same time. As I do so, I clench my fingers around my hair for the hair to settle while I lift my strands up. I also use a spray to hold it up afterwards. My friend Cindy has lots of calluses on her hands and feet. She should get a scrub and exfoliate her hands and feet so that she can completely get rid of the calluses. Alternatively, she can go to a nail salon and remove them. What perfume do you wear? Do you spray yourself with perfume every day? Some people prefer to put a few drops of perfume on their skin while others prefer to dab some perfume on their clothes. I used to live in Shinjuku. I still remember my maid taking me to trick or treat as a kid but after we had moved to where I now live we didn't go trick or treating anymore as it isn't popular in here.
想問女仔髮量稀少適合咩髮型同咩劉海
巴打,我想搵你剪,請問點先搵到你

呢種係夾定電
普遍尼講多數做幾耐junior 會升到髮型師?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞