[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#9

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
新年後係會比較靜dd

好多地方年後都Cut

同埋 政府防疫咁失敗

我諗行行都有呢樣問題
要 但輕輕剪 入面結構果個重量

最終目標係?
你個場靜唔靜?
我個邊d 師傅一日先得個一兩個客..
有部分既位要特別電得鬈d 就咁吹乾都得
(有小技巧既)

但gel就最好

以而家既產品電後染都無咩問題

請謹記要用護髮素
有部分既位要特別電得鬈d 就咁吹乾都得
(有小技巧既)

但gel就最好

以而家既產品電後染都無咩問題

請謹記要用護髮素
有咩髮尾油好用?用開摩洛哥 覺得無乜特別
場算靜

咁無你果邊咁靜 正常新年後量
每日6-7 個咁 我自己就
唔好用添

可以試下n既輕質油或lucci 或lebel
係咪如果個曲想keep得耐啲洗頭要落護髮素?
因為我又見網上有人話唔好落如果唔係好快直
Lucci個樽好靚見到台灣人推比較多
香港邊到有得買?
想留長頭髮,有咩要注意,同埋點keep會好啲?
另外想問長期戴帽會唔會有壞影響?
求解答
好無知既人先會講出用護髮素快直

用左護髮素感覺直左 主要係因為理順左
你輕輕渣返個鬈紋

而無用護髮素 因為質感粗糙 糾結左一齊 個感覺咪鬈d 襟D 仲好似唔洗點落野都得 又keep到個造型

實情係 頭髮無收攏返表層 從而流失養份

會造成打kick /扯斷而拉傷毛囊脫髮/之後再做任何chemical 手感變得更粗糙同會有機會炸或爛

會嚴重影響下一次做chemical 既效果
我九個月前到自己都係上網訂

係之前上堂個台灣老師用

我上過手又真係幾好

香港呢排開始有貨 (髮型用品店
因為我係做iL colpo d貴鋪
但係d生意都係差到仆街
好的唔該曬

想問下咩牌子嘅造型產品比較好 長曲髮用
淨係染過啡色 紅色 依嫁啡色偏橙
染過紅色係咪好難漂?
同埋頭髮幼漂染係咪好容易斷
Thanks

men bun
(但額偏高,應該會有陰 或者唔會全部向後紥)
長髮巴 (長期all back紮"計")
應該點樣護理d頭髮
我冇辦法用密齒梳梳頭
用闊齒梳都會kick住(就算吹直左都係咁)
但唔敢電負離子 我怕電左會太毑型
請問應該點處理?
留咗幾耐 見人留鬚好撚型
(無鬚留
有用護髮素都冇用你講緊嗰幾種洗頭水
不過之前染過好多次但冇漂過
電完1個月就直哂 係髮質問題定電既問題?
中間 半中長時
可能需要電染 其中一樣過渡下 視乎最終效果既類型

中間要剪 而剪既方法 唔係大修

但係重點係將頭骨比較寬或凸既位剪短 或一個高層次

令佢一路留都唔會再厚住

成日帶帽都有

甩頭髮 笠 等問題
咁正常 太古定唔知又一城都有間執埋
你要咩效果或類型

或者個鬈你平時係咪你想要既效果

最基本最實在既推薦就milbon milk 3(百搭 穩陣)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞