[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#9

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
如藥水唔係直接接觸頭皮 以而家既產品 影響不大
電到 呢類型好普通

但一定要吹

不過佢隻色 似有漂 似set多

因為呢類咁大咁挺
一定要吹
係 mini易控制同埋多造型可調整

Babyliss都好似有
請問單眼皮 眼睛唔大既女仔剪咩陰好
之前一直都係厚既齊陰 望落好似無咩精神咁 想換下髮型
我覺得單眼皮既女仔
要剪d 有個性 或 尻d 既頭(雖然我咁講唔太好)

即係獨特d

Eg 個陰好短好上果類

不過都好睇成個人既風格

但如果剪普通 妹頭 (類似 平陰 齊陰 梨花咁種

點都係唔順眼100%
巴打有冇幫客用過kerastase金色果支髮尾油?有朋友用過,話用完之後佢d頭髮由禾旱草變番一執頭髮,不過我見支野都接近4百蚊以髮尾油價錢黎講都幾難落到手,你覺得值嗎
巴打想問下點解決頭油同頭痕問題?
早排做過treatment好左陣但最近又變返痕同笠
用過一次 但唔係爛頭到 都幾好

效果有 不妨試

K d treatment 都好好用
Davines 洗頭水
一定幫到你
請問有無邊隻dry shampoo 好
男仔電髮係咪都係用藥水冷燙多? 咩情況會用機熱燙
請問有冇邊隻髮尾油既造型效果係比較好
想問吓Mirror入面個Tiger嗰種髮型係叫咩
如果想同髮型師講要剪
但係唔想講咁尷尬 可以點形容個髮型?
btw 髮型要夠幾長先剪到

天生D頭髮好似鳩毛咁, 睇落去好毛燥
特別係潮濕既天氣
出門口前夾直完個頭 過一陣又會炸返起
就算係出去拉頭髮 都只係keep到三個月左右
點樣改善啊
唔太建議用
吹頭前 搽d 抗熱

洗護牌子 (Milbon lebel)
髮質差距大

要既效果係實淨 大wave既

唔同效果 兩樣野
點解既 因為留緊長 d 人話用呢隻
你要濕潤感
束感

定質感?
直接比佢睇

仲好過講

其實髮型師咪唔介意
咁都真係拉直

但我會建議 係上直下鬈

因為全直 有新生髮都幾覺眼

但電既方式 唔可以堆積

唔係電完個感覺好大舊
Dry shampoo
電 Dreadlocks 我覺得可以

因為怕洗頭時抓鬆或散左d髮根位

或者唔方便洗頭既人

正常留長 完全無理由或原因要用⋯⋯
多此一舉之餘仲對頭皮造成負擔。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞