[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#9

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
重蛋白成份既既 或lebel / milbon (日本修護型既洗護
長用或主力用唔建議
( 係怕依賴果類)

如果油底 你試下朝早用埋正常咁洗有無好d
或試轉davines 控油果類

陰油可能關皮膚
額位事 未必要係頭髮上度落功夫
一定

見到灰既係
電鬈 中或長既分界

有少少外國既feel 果類
急急長/身體作息都關
想問有無tg, 想試下搵你剪+染
之前未漂過髮
所以想問多啲

1)漂過既頭髮係咪唔可以再電同埋染
就算染返黑或者深啡都會一樣甩?

2)如果負離子+漂+染灰色既話成個過程最快要幾耐

唔該哂師傅
早啲瞓係咪有幫助

漂過唔建議電

最快要五個鐘 建議分開整 唔好同日
咁點都好過夜訓。
巴打其實有無咩網推介for 自學剪頭髮
比你post出黎再短啲 有咩選擇
收費既可能有

免費既應該唔多

但之前我係YouTube 睇過個韓仔教

都幾清晰
同埋幾好 搵得返send比你睇下

不過如果完全無 根基 怕且唔會明

你學到咩程度同埋 自學係有興趣定幫自己剪?
巴打 點睇啲鬼佬剩用護髮素 唔落洗頭水洗頭
本身頭髮幼同易出油
頭髮一濕水會好鞋同kick好難梳開 但吹乾咗又好順
請問有咩treatment 啱做?或者有冇home care 啱?

再比佢短?

無咩選擇 睇方向架咋 但再短過佢

都係向前既更短

因為
再短過佢
可能連gel向上或後都勿勿地
污糟⋯⋯

我諗唔會有人完全唔用鹼(洗頭水
有自己染過泡泡?
無用開護髮素(每次)

平時既洗頭水係標榜有機或無矽?

Milbon /lebel 家用洗護
想問染過泡泡可以點補救之前無知同想慳錢染過好幾次
同埋女仔頭髮厚建唔建議電曲髮
有染過泡泡啊
每次都用護髮素 但都梳唔開
依家用緊kerastase 洗頭水
ching 本身頭髮乾 想問買邊隻洗頭水係可以深層清潔到用過product ge頭髮?
搵左巴打剪 佢勁高 幾好傾 比到意見 唔hard sell

價錢合理 可以一戰
女仔髮型
我想問要點同髮型師講我想要電大曲髮尾
髮尾好似依種咁

但每次電完都變左咁
仲有有時勁快直返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞