[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#9

1001 回覆
12 Like 15 Dislike
藍既mixtone /極速藍

意思係 色板漂後上
成條頭髮都係藍果種

加唔係好多架咋

平時就幾個g

(要睇牌子

如日本野 唔怕加得多 因為都偏淡同會甩
Ordeve 自己都有
明白 唔該哂巴打

另外想問下 如果唔想太傷頭髮
染劑嚟講ordeve係咪同lebel差唔多?
係呀

本身頭髮好順好直
用過gatsby 粉紅色盒野就太硬
用過一盒Beaver紅色盒 灰色泥覺得差唔多
但係唔識保養頭髮
都唔知咩泥啱自己用
都唔係好識吹頭
平時都係就咁㧓向後面就算
想知咩泥先啱用
男人有無d咩髮型唔識打理都可以正正常常見到人?
男仔 頭髮好多好厚 一個毛孔生3條, 側邊又硬, 淨係剪薄完全冇用, 好快生返長, 點樣可以整到韓仔個D中分頭
巴打,一直有追開你成個 Post,睇你推介的脇田明日香 IG,
入面有少少唔明,想向你請教一下。

請問早上乾髮時茶 銀蓋 N 油 (Polish Oil) (甜橙果油) 後,再用捲髮器/直髮夾,預設溫度160 度來快速夾頭造型得唔得? 會唔會變左炸頭髮

我一般髮質,用你推薦 hair beauron 4d plus 34mm,
我有買你推薦既 ATS heating balm,但有時用得耐,厭厭地想轉用隻新

無記錯 o 好似係Milbon line

日本牌子髮質ok既

怕傷可加olpaplrx 等 保養品
咁真係電
巴打tg 係咩?
請問平時架仔夾 hair beauron 4d plus 34mm 點清洗好?
有時用完抗熱 ATS heating balm 有 d 油跡係上面,堆積埋埋不太美觀。
除咗olaplex仲有冇其他保養品可以加落染髮劑無咁傷?
因為search過olaplex travelling kit都700幾蚊
Post 有條 YT 吹頭片 可以睇睇

泥 正常用

不過好順好直 最好鹽水打過底 或電
咁唔介意短或襯到短都可以考慮下短

因為咁短掃泥其實唔係好難

如果短唔到 可以考慮電染幫手
唔電 頭髮質感唔會淋

唔會無用既

生兩至三 其實係正常

仲要唔可以電落水果種 唔係更 生硬

( 本身有無用開護髮素?
係呀 佢d 課程正 我上過佢堂啫

如果你有用抗熱 我會咁做

濕頭 小量抗熱 吹

如果吹乾 夾

臨尾用 髮尾油收尾

你睇睇個效果好唔好 (就住唔好用太多

無話用得耐 厭唔厭

最緊要有用有功效 又唔影響之後整頭啫

有時怕d 打底或產品 影響髮質之後既處理
點都唔會變炸頭
除非你本身好爛

4d夾
非常好用

但唔係我26.5 32

有34 咩
濕塊熱水布 扭乾 抹抹

同埋留意下係咪 搽得太多/唔勻或太熱 用時

正常唔會積得好多
巴打想問下依隻髮型叫咩名,同啱唔啱方型臉剪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞