VR 邊隻好? 已入手/想入手都入黎討論下

917 回覆
11 Like 4 Dislike
但quest 唔係得佢個store? 會唔會入歌果d有麻煩?
thx 但想問下quest 同 rift-s 連電腦分別大唔大?
我見有人話rift s 會清d
岩岩係 pc oculus store 買左 beat saber 但quest 個store 顯示未買,真係唔撚明,搞到要退款再買一次

家陣都研究緊用sidequest 入歌
我得quest 咋,冇諗過 有兩個oculus store , btw mod 都裝埋 有得玩 eva 同slam dunk 既歌乜都抵返哂
想買valve index 不過似乎有d麻煩

如果玩下beat saber, hl:alyx既話rift s夠唔夠用? 以前有CV1不過真係起格得好勁, 玩左一排就冇玩, rift s會唔會有好大既改善? in term of 1080x1200 vs 1280x1440

hw: 9700k+1080ti
rift s宜家用緊
有多少少budget就hp reverb g2 有d心思思想轉
上到頂就index
我第一次買vr (quest)
玩steamvr啲大作 唔覺有起格
rift s 夠曬用 但係唔好expect畫質改善得好誇張 最多480p to 720p咁解
要畫質就等reverb g2 有4k Resolution但係冇2070s以上就唔洗旨意穩定推到
1080ti 應該都好夠做下
2070s 1080ti咪同級lor ching
唔該晒上面既巴打, 咁睇黎一係直上valve index, 不過要搵外國credit card, vpn過去steam us之後再搵轉運 一係就等reverb g2, 見佢先usd$599
fyi index resolution反而冇reverb g2咁高 但fov多d同埋有finger tracking(目前少數game support但hl:a會幾好用)
index有120hz但reverb g2 90高過rift s少少
但係最好等review出左睇下tracking 有冇問題先
index係最少compromise既
收到 等佢autumn出左再決定
唔洗US credit card
paypal都可以
有無人想放Quest
https://t.me/kztgm
大家近排玩咩game
香港信用卡都可以
只係有啲信用卡公司 會有可疑交易嘅機制
幫你確認咗就可以直接香港信用卡比錢

用信用卡買index路過.....
Index 冇貨,等咗好耐
見到日森QUEST 128G 6月30日貨直送香港61000羊左右,J唔J得過?

利申買黎都係睇片多,64G 8月貨都要48XXX羊...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞