VR 邊隻好? 已入手/想入手都入黎討論下

917 回覆
11 Like 4 Dislike
Budget?
5000左右
最好可以唔洗set cam
Oculus rift s
其實黎黎去去都係幾隻
Oculus quest
優點 可以單機 可以連電腦 唔需要任何額外位置
oculus rift s
同quest 差唔多 畫質會好少少 但係一定要連線

pimax 大陸brand 可能係全世界最清既vr 有4k 5k 8k 你揀 可以用手制 詳情要問番用家 btw 你pc 冇2080ti 唔好買

index valve 據聞係最好用既vr 帶眼鏡建議另配一副 如果唔係會好痛 要既空間相對較大 同埋有少少over budget

Htc vive 屌 算尻數啦佢
唔該晒
我係強烈建議 oculus quest 因為宜家vr技術未算好成熟 你都係當買個體驗 平平地唔肉赤 好快玩悶 因為冇乜突破 game 既模式都差唔多 好多game 仲係起緊格
如果係畫質要求高都係pimax

宜家主要都係玩下beatsaber 同睇咸片
Btw vr 女友記得去官網down 補丁
如果要玩駁電腦個d vr game 都係得htc同rift?
quest 都可以 有oculus link
其實基本主流vr 都係駁電腦用
就係想玩beatsaber同睇片
呢個要求黎講quest係一流
就算遲啲想玩啲demanding啲既game都可以用link駁pc
所以我咪另外買個尿袋綁起後腦位置拉平衡個重量感

至少同人打VR CS個頭要轉來轉去都無問題
Oculus quest 有冇途徑睇3D電影?

我只係知道有Big Screen (App), 但問題佢唔支援香港地區。
除左睇vr av仲有咩用途?
Uk買唔到
有冇人係插個度數鏡片入去VR眼鏡到?
想問下widmovr 同vr optican邊個好d (Oculus Quest)
之前用濕鳩電話VR睇av,好清
但用oculus quest睇,好矇喎,你哋都睇得落?
定係我唔識較
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞