VR 邊隻好? 已入手/想入手都入黎討論下

917 回覆
11 Like 4 Dislike
買左條Anker usb3.1線
插完線 defect部oculus quest
但部quest 入唔到rift s 介面
有冇人知大既係咩原因?
就係個個朦
pc 裝左oculus ? 係咪win10?
裝左oculus 同埋係Win 10
電腦oculus頂話oculus link(測試版)要更新quest到最新版本
但quest入設定又冇得俾我update
off咗public beta test channel再試下
Off左
按左oculus link 個畫面閃左一下 變返quest介面
off完要等佢down返舊版驅動再裝埋
Beat saber買左quest版本方便直接玩
仲有咩game 大家建議買quest版?
有好多game都steam 平好多
我又買左vd
quest同rift s畫面嗰啲咪真係差好多?同埋係咪得quest 可以hand tracking
有冇裝 vr steam? 一係係 oculus 硬件果度搞下d setting, 我第一次裝佢都detect 唔到 聲音輸出,之後又得啦

btw , quest 巴打們開唔開到 half life 2 vr?
用緊index vr
想買多個定位器 。唔知幾時有貨呢
可惜1.0 唔可以同2.0共用
入左PSVR之後封塵
Oculus Quest覺得幾滿意
oculus go終於到左,玩左一陣,pixel都幾明顯,但千二蚊黎講都ok值。玩多幾個月先考慮upgrade quest
原來用skybox睇日本AV最好效果係用set單眼顯示 照用雙眼睇 咁就唔會曚
我都係上次係到試先知
單眼顯示姐係點,冇左3d效果?
應該叫單眼模式 無左好似雙眼重疊視角個種朦 反而最靚最真
裝左steam vr,VD玩冇問題
想試下插線玩 畫質反應會唔會好d
搞下oculus硬件係咩意思?
琴晚我都遇到呢個問題,最後要修復返電腦個oculus software 就正常返
單眼模式係兩隻眼都出同一個畫面wo,完全冇左立體感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞