VR 邊隻好? 已入手/想入手都入黎討論下

917 回覆
11 Like 4 Dislike
單眼基本上只係fullscreen av
3d效果一去到啲近距離嗰陣個女優變到好似et咁
睇到好辛苦
你同條女打車輪時擘大對眼望
其實都係et 咁
無女
如果立體感係條女變矇 我就無辦法啦
Oculus quest 官網因武漢肺炎停售,佢個廠係咪係武漢?
OCULUS 本身都香港都冇賣 你去美森睇下仲有冇貨
正常 先較左右 再較180度 再較單眼 再拉遠少少
準備定個飛機杯
其實我係英國重有貨,有 US YouTuber 話停售
等左好耐都跌唔到$399
應該等到出下一代先會跌
唔係掛
早幾日都出過
點知諗一諗就冇左
我上星期係美森訂 399$ USD , 而家佢寫星期五可到 , 但仲未顯示出貨
驚驚地
我開左個adult festa account 但係quest好似無dimension player
quest+vd+steamvr就係最好方案
已經好完美 建議比個獨立ap quest用
咩 link steam我用過一之掉垃圾桶
我想問下quest 連 vd 洗唔洗要TYPE C 入電腦?
P.S 部電腦太舊無TYPE C
唔洗, vd可以wireless.
比多少少資訊你, 太過details既game好似asgard's wrath基本unplayable, 太lag.
但簡單或者靜態d好似i expect you to die, until you fall就完全無問題.
display card 5700xt
感謝巴打解答
其實主要我都係拎黎睇下AV 同玩 BEAT SABER
vd開steamvr個controller tracing 勁delay
open source既alvr仲好
我都好delay, 高ms 同埋有時卡一下 1-2s
應該個5G router 唔夠力
唔好睇得自己個router咁廢
其實係vd勁食gpu效能
如果係vd開steamvr再開game
咁你張顯示卡就要同時handle vd Stea
mvr 同隻game
所以我懷疑唔係tracing delay 而係顯示卡畫唔切d畫面
利申RTX2080
alvr experimental v8就唔同
只係用黎handle個steamvr無線傳送畫面去quest
當中主要只係用多左顯示卡encode
不過玩vr paradise個grab同左手個選單(變左call steam big picture)冇反應
我係玩link好順但vd latency高
alvr experimental v8點裝
淨係見到v2.4.0-alpha5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞