VR 邊隻好? 已入手/想入手都入黎討論下

917 回覆
11 Like 4 Dislike
美森最多人買既party link5米 二百幾
最緊要都係要插底板usb 盡量唔好插機箱
有rtx卡直接插落張卡就最完美
38個評論得2.6星...
好似好多人話直情認唔到
我之前買個條3米黎已經冇貨落左架
買d 4星左右多評價應該都安全既
最緊要你部機底板d usb3.0冇壞
買條線係usb3.0以上(5gbps起係3.0, 480mbps係usb2.0)
最好係type c to 你底板有既頭
免去用轉換頭多一樣野唔穩定既可能性

哇屌咁撚貴嘅
oculus shop 完全唔撚值
仲要係PC閹割版

係唔係退返幾款錢好?
最抵玩真係得Gun club VR
AMAZINGthing SupremeLINK Type-C USB 3m
試過正常
asus x570 hero
coolmaster hm500 前置3.0 type a

始創嗰兩間冇貨
旺角嗰間得type c to type a

入到大廳 steam vr ok
正常玩到
想問下 如果我i7 4790 顯卡係gtx960 可唔可以靜係升級張顯卡 而用到黎玩vr 底版無3.0 要換張有type c既卡?
如果你塊老母版唔係太渣嘅話應該會有usb 3.0
藍色USB port
RTX 好似話會有type c
媽啊睇完嗰po唔敢買 又話藍牙差 又話lag
bluetooth 我一連headphone真係會成部機lag
不過仲beta緊 可以等下
我有時出廳玩
拉線點玩
應該係bug
setting都話beta
有冇中古格劍game?
之前youtube成晛人玩
space已退
Gun club自己槍迷$19可接受
唔知有冇old news
https://www.humblebundle.com/games/vr-bundle?hmb_source=navbar&hmb_medium=product_tile&hmb_campaign=tile_index_1

哇屌咁撚貴嘅
oculus shop 完全唔撚值
仲要係PC閹割版

係唔係退返幾款錢好?
Dance Central同Path of the Warrior
唔計迷版其實係Oculus獨佔
真係唔好玩嘅咪退
有冇中古格劍game?
之前youtube成晛人玩

我自己覺得until you fall唔錯, 閃避擋格打擊感都正.
而且好似beat saber咁簡簡單單一開波就埋牙, 無乜複雜系統. 我果陣係steam垃圾價買.
不過係rogue-like形式未必個個岩.
Blade & Sorcery 有冇mod可以揸奶
如果打開 Ps 4 同 switch 果d ,有冇咩推介?
WA DIU RICH
STEAM 做得價果陣打個3折都仲得
正價都有5折
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞