VR 邊隻好? 已入手/想入手都入黎討論下

917 回覆
11 Like 4 Dislike
手機vr鏡呢d偽VR 不在討論中

VR 大路三隻 PS VR /HTC/Oculus
另外仲有HP /pimax

想入手 Oculus quest 又一體式 又可以連電腦 據聞2020年頭會update 埋手指追蹤

有冇師兄有d玩後感

!最後六個鐘!

德國聯署 仲差四千幾人!
(⌐■-■)(⌐■-■)(⌐■-■)
https://lih.kg/1804609

https://epetitionen.bundestag.de/petitionen/_2019/_09/_01/Petition_98731.html

中文版
https://act4hk.com/petition

幫推! 置頂pls

得張2070super 希望夠做
hand tracking用緊啊

窮: quest
rich: valve index
hand tracking update 咗好耐wow , 師兄
最好買4k vr
冇4k果d blur 到唔真實
真係唔知 所以先上黎問
準唔準 好唔好玩
Vive pro?

Pimax?
vive pro 係咪on9 ,又貴又落後。高畫質緊係HP reverb 或者pimax 8KX
就係唔識先問 識既買左啦
budget?,屋企大唔大。 想傾向玩邊方面嘢,睇戲定打機?
好撚細 單純想試下vr 技術 打機睇片都ok
Budget 都係預6K左右
quest唔使諗
點解 最大興趣呢款
未買 但有守護神系統 又冇起格av又平 唔使勁電腦
有勁電腦買左ruft s
quest 好似晒左部機
我見quest 可以連電腦 畫質對比rift s 差少少 但係勝在可以隨時隨地
我以為唔洗諗既意思係唔買佢 見amazon 399 包郵
屋企細 無論有錢冇錢都好 真係唔好諗 Vive/index/rift s 會後悔

利申:2年前買左vive 玩左排 因為每次玩都set up太煩 封左塵 上星期買左quest 好撚滿意
一定係quest 唔駛諗
睇黎都係佢 amazon 要17號先有貨
準備課金
都唔係少少啦
Rift 本身都唔係好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞