VR 邊隻好? 已入手/想入手都入黎討論下

917 回覆
11 Like 4 Dislike
你講個D GAME, 係要插線先玩到 定 QUEST STORE已經有?
玩左QUEST一段時間, 都唔知插落PC 可以玩乜.....
係咪要另外裝野?
邊牌子?
steam 阿 oculus d game 又貴又少
我5米 170蚊人仔
其實你買線睇番參數買就得
Usb or type-c 出番type c 就ok
Usb 3.1起跳 輸出最少5gbps 10gbps 最好
冇 emarker 一定係假野
平放USB 3.1 10米 延長線 已測試可用oculus link
買左發覺自己用Vd都夠玩 所以放
買左條5gbps 3m
唔得就比部ipad叉電
有冇人試過用iMac買VR?如果用Redeon pro 580X裝Boot Camp玩唔玩到
底板得 USB 3.0 玩唔玩到?
其實買線驚買咗用唔到,有無牌子推介?
理論上3.1夠做
sor 3.0先岩
GPU:NVIDIA GeForce GTX 970、AMD Radeon R9 290 同級規格或以上
CPU:Intel Core i5-4590/AMD FX 8350 同級規格或以上
RAM:4GB 以上
視訊輸出:HDMI 1.4、DisplayPort 1.2 或更新版本
USB 連接埠:1 個 USB 2.0 或以上版本的連接埠
作業系統:Windows 7 SP1、Windows 8.1 以上版本、Windows 10

理論上ok
實際上唔識用ios
有冇flight sim + racing sim 青用緊VR?
部機插住張3年前既970 是咪都要換埋...
有冇巴打想買64gb Oculus Quest
有個全新買左冇時間玩
執2, 30蚊過年
HK$3,200
https://t.me/KWANNNNNNN
我係一路用緊iMac,早排買左quest,但發覺唔少嘢要用windows,所以先想問關於Boot Camp
如果淨係睇VR AV Mac果邊夠用啦
1月21日星期二
9:56 上午
包裹已離開承運機構
Anchorage, AK US
我下一站去左深圳, 然後至去香港
希望部機無肺炎
RIP
建議你開箱前先用口罩同酒精消毒
之後可以同AMAZON申請退貨。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞