[親生仔] Google Pixel 討論區 (35)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
原來我個enable soli function唔到
edxposed有冇白名單要入
定係adb shell方法都可以一勞永逸
係咪要比$50換esim?
諗著買佢25蚊隻既remax 18w pd叉電火牛
學到野原來個accessibility menu 咁有用
setting到開完 2隻手指gesture bar向上掃就會出
仲可以熄mon添
即刻跟風整咗
我想問pixel 4 用唔用到CSL 嘅 e-sim
呢個menu冇animation,所有野者好似好窒咁,但為左粒power button先用
xl 用緊
adb shell左你重開機都要再整過
用兩隻手指拉上再禁一下制我選擇直接用手指禁power制熄左佢
有時2隻手打字完啱啱好
驚個power button壞嘛
邊有咁易 咪自己嚇自己
好少重開機 其實冇問題
唔明點解咁多用iphone x以上嗰啲都開
真係cls比鬼佬笑殘疾
我果陣都係咁諗 點知root 完裝下野又要 restart

咁xposed module係用咩原理 重開機可以繼續有?
如果改build prop
仲過唔過到safenet
佢唔係Detect 你有冇改build prop 係 detect 你有冇 root / 有冇某D file 喺度
e.g xposed
利申 買完第一個星期ROOT左玩左陣 soli
之後嫌太快熄左
咁我試多次用magisk唔用xposed睇下work唔work先
上XDA搵 solution
你要既野喺晒入面
我係睇開xda
但我edxposed裝
裝咗之後用whitelist嚟pass safenet
之後呢排就用唔到enable soli
xda冇特別講要加邊個做whitelist
唔用就唔壞
一個唔壞但又唔用嘅制 有咩意思

不如一直用,等個制開始神神哋,先用呢D 替代方案
唔用電話佢就唔會壞
唔洗 你walkin 直接同佢講你想要換esim就得
點解我去門市問佢話要比$50手續費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞