[親生仔] Google Pixel 討論區 (35)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
有冇解決方法 聽講轉返用pie會好啲?
其實4xl 都唔係D YouTuber講到咁差啫
我諗係價錢問題,同埋佢地既expectation
同埋我睇過ifixit 個tear down 明明佢US版個NFC controller係support felica
垃圾Google唔肯比錢買licence
Thx Ching
陣間去睇吓先
究竟幾時有4A流出
塊338 imos都遮好多下
不過真係好滑
兩邊
打字嗰陣個keyboard好怪
去左旅行唔記得飛線 sf聯絡唔到我 好怕佢唔知將部機點搞
SF無網上無客服咩?
都ok
睇慣咗都接受到嘅
不過都唔係話太抵玩
啱啱手多整起咗塊嘢
入晒塵
下次都係買返啲平嘢
幾百蚊未用到殘就換好晒料
入塵都唔換得
估下Google 會唔會cut撚咗 a series (4a)
咁多人讚仲唔係要拎走
唔好留意就ok 但真係好滑
機到左先發現買錯左細機殼
有冇Ching要google 官方細機smokey grey 既殼,有既請tg我:
冇 唔想轉pie
slate 有冇得裝android app?
大部分都可以裝正常運作
有少量裝倒不過有問題,例如PS4 remote play
有無裝Linux?
用緊nokia 7plus而家有freeze screen 問題,想換機
見到pixel 3a 價錢都幾抵
但慣左n7p 既大電量,轉3a會唔會唔夠用?
其實用量唔大,平時出門口用到收工都仲有50%+既電 (n7p)
我update完pie factory reset完冇呢個問題
唔知係咪software都關事

電量我覺得你慣嘅用番3A XL好啲
留意下n7p screen on time, 咁先可以答到你電量夠唔夠用,如果唔係只講idle time都冇用
想問下security做得最好嘅機係咪pixel 發生咗啲唔開心嘅事想換部安全啲嘅機
imos 有兩隻,ching買邊隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞