[親生仔] Google Pixel 討論區 (35)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
esim個qr code,一掃咗就淨係得嗰部機先用到,其他機再掃都無用,要去數記停用舊嗰個,佢俾一個新qr code你
過到
點解會咁架...
淨係Magisk 係過到safetynet
一開左 EdXposed 就fail 左
係exposed 裝 hiddencore 開chrome 彈app
已經係 Magisk 同 EdXposed 度 hidden 左 store, framework 同 service
USD799 pixel 4 xl 128gb 係我接受到既價

23/10 Amazon落單,第一次送去BNS嗰陣俾個送貨嘅丟喺個倉門口搞到唔見咗要出replacement, 前前後後搞咗2個月
琴日終於收到部機...生日禮物變咗聖誕禮物
都好呀,恭喜巴打
11pro完全係唔同班數
今代11pro同Max都係核電黎
電量拋離Pixel4幾個身位
要電量11pro真係不二之選

今日完全關左90hz顯示咁用
用電量明顯好左好多
估計SOT有5:30-5:45
可以正常夠用到一日無問題

今代加face unlock ,雷達,90hz screen,全部都好玩好用,只係部機同時又要用細電,係玩鳩用家。
真係估唔到Google玩咩

7點出門口開始用
你地有冇試過有時係褲袋拎出黎果陣tap to wake 冇反應,部機冇always on display?
嗰個閂左唔係剩係唔force use 90hz?
完全關晒,全程只係行60hz

90hz係好流暢,過場仲順滑過IOS
但電量頂唔順就係頂唔順
用耐咗應該會好啲?Android識點幫你慳電
用多排先知
但90hz,60hz浮動咁顯示好傻b
直頭set全程行60hz算
試過 應該BUG左
有冇巴打介紹下type C 耳機???
試下裝埋magiskhide prop config?
成日拎出嚟嗰陣都唔識著moon
要chok兩下樣先識著

btw 長開咗90hz仲使唔使開流暢顯示?
裝左啦 都係唔得
應該係EdXposed 既問題

開左呢個未
原來就係差呢個tick
唔該晒巴打
有冇人等緊pixel buds
我買個USB-C to 3.5mm轉插之後用番以前用開個earbud
已經買咗Sony 粒豆 下代啦
更新左後d電去得超快
四角受唔到力已經係設計問題
塞唔到正常size電係能力問題
無wide鏡係工程師毒到唔影相嘅問題
慳果少少ram錢係腦有問題

咁多問題我以為係用緊nexus
完全無premium感

iphone 賣得貴都有人買係因為apple幫你解決晒D問題
買左返去淨係用就得,唔洗諗要應付咩缺點

htc班廢柴咁屎
炒晒佢搵LG整啦
Lg唔好得去邊, 但google出過影星mode但唔係pixel出ultra-wide真係好搞笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞