[親生仔] Google Pixel 討論區 (35)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
如果用web版google photo 喺file會揀唔到相
btw wallpaper app無得link 去其他app攞相,要用自己相一定要down落嚟
基本上chrome OS真係一個半製成品 唔上唔落

明明pass咗safenet
但開唔到銀行app/google pay
google pay解決到 滙豐唔知得唔得
你hide左magisk manger未?未就hide 最好改埋名
magisk hide埋google pay同play service
裝埋呢個magisk modulehttps://github.com/stylemessiah/GPay-SQLite-Fix/releases/download/v1.9/GPay.SQLite.Fix.v1.9.zip
Done
裝左上面個module之後reboot
清除Google pay app data 就入到
廣角固然有好過冇
但係手機廣角真係好唔掂 得samsung算ok
我地要信google大法佢會用calculation搞掂變形問題
所以啲人講到無廣角就好大件事我又唔覺 咁佢整個zoom鏡玩下其他嘢都Ok嘅,反而3個廣角前鏡又走去cut
唔該你先下次試下 今日reboot咗幾十次
除咗enable soli
仲有咩magisk/xposed module介紹
大合照selfie 只有影到同影唔到
無話質素好唔好

舊個無線叉電叉唔到
有冇人覺得開唔開force 90hz 啲電量都差唔多
細機Force 90hz
sot 4hr 左近

force 60hz
SOT 5.5hr 左右

用左細機幾日,Force 60hz係夠用一日的,唔打機,中高用量Whatsapp加YouTube等Apps
8點出門,晚上9點一般仲有20%
俾各位擔心電量嘅做個參考,都係嗰句,打機唔駛諗Pixel 4,直接買11pro la
買咗Pixel. 4無後悔,聽歌睇片上網傾電話都係最Top,樣樣都好滿意
睇返spec selfie cam pixel 3 wide angle 係97° 正常cam係75°,pixel 4係90°,咁睇其實pixel 4係cut左正常cam而唔係wide angle
用左幾日pixel 4細機,電量都還好,畢竟粒電細係事實,用作日常娛樂(Lihkg, YouTube, Spotify, ig, fb...)都叫做勉強用到一日,無預期咁差
但單手操作時成日hi到mon右下角,追post個時成日飛去最底

利申 手細巴
我覺得pixel 4 個cam 夠wide 啦
我都近期發現3a個前鏡都幾wide, 揾下先知原來個前鏡都有90°,計落係cut正常鏡多過cut wide angle
呢款香港買唔買到架巴打?

我過幾日飛東京,定應該東京買?
諗住Boxing Day開新機有得用,點知傾電話mic冇聲,錄音乜都試過都係冇聲rip

又要搵方法寄返去美國
有冇人用緊pixel 3xl有倒水電問題
有 唔知做咩呢排用多左電
廣角影相好緊要喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞