[親生仔] Google Pixel 討論區 (35)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
update咗就有,不過要落門市到搞eSIM好煩
其實試新嘢係咁
btw 用不推文
計埋稅?
我用緊數記esim,又未去到好麻煩

最煩就係個qr唔係跟一世,邊部機掃咗就淨係嗰部機認到,其他機要去本市出過新qr
想問多一件事,而家又唔見咗個加sim card果個位嘅
setting network ,sim右手面有個+
買左塊Slipwrap嘅磨砂膠膜貼部Pixel4
因為用慣裸機,但始終Pixel4背部係玻璃,都係要保護下
貼紙開口幾Fit,15分鐘貼好,唔鐘意用保護殼嘅Bro可以考慮下
仲有塊玻璃mon貼送,但我買細機貼紙,佢寄左大機XL嘅mon貼俾我
所以都係無貼屏幕直接用算

我都試過,restart 部機後個 + 就出現番。
印象中每次大updat後,都要reboot先用到esim
我用緊 ClubSim 個 eSim,在 ClubSim App 裏有功能可以把eSim 轉移到新手機,全自助的,唔使去門市搞 😛(申利:無第二部機,無試用過)
數記真係要學下……等我反映下先!
無錯,係要reboot之後先得,有時間限制。加咗一張之後個+就唔會消失
我啱啱去咗數記整,佢比咗個qr code卡我。再換機就再掃一次
你意思新機掃返個code?

我就唔得喇(不過我就無刪舊嗰個),佢張卡都寫咗話,淨係可以注冊一部機
同埋唔知係唔係我對眼有問題,覺得個mon偏黃。之前用11+好似白啲
其實feature drop係咪同平時更新一樣咁就收到
係偏黃啲
用耐咗冇對比就唔覺
我都係U11+轉過來,我反而覺得pixel 藍D
行轉秋葉原就見到好大幅廣告
香港幾時有行
咁耐都仲有全新???
4a有指紋解鎖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞