[親生仔] Google Pixel 討論區 (35)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
以前用samsung一年就收皮然後對韓牌冇好印象
到依家samsung所有家電我都永不錄用
佢咪係自命清高 別樹一幟 個啲人
諗着係深水埗隨便買就算 反正部機都平
倒返轉諗會唔會好d 好野先多人用
low key少少想
清泉感覺良好
畀錢好似得 有解鎖網
我成日覺得其他人見到會以為我用緊大陸機
恭喜

https://theunlockingcompany.com/

我唔知其他方法lu 等人答
舊機erase sim 都唔得?
唔用機殼 show粒掣同光面背
認唔出係佢哋鄉下仔
that'shong Kong
最強Google fans MKBHD
其實佢講得合理
嚴格嚟講Pixel 4交出嚟嘅設計係唔合格

唔係話Pixel 4係一部唔得嘅手機,我自己都有買
但大家係真係對佢有更高期望
希望下年Pixel 5會爭氣啲,尤其2020年iPhone會出大招

Google唔做番靚Pixel個招牌嘅話又會變番以前Nexus咁
samsung係個死人os垃圾,hardware我又冇咩野
佢行stock android但都係有啲唔順咁,係pixel先咁正但佢個mon熄左係黑過pixel 3a
其實佢個pricing做好就無咁多人屌
現價減150usd都收貨啦
好耐之前我用果部note2 一年未夠lag到仆街
最後頂唔住trade左佢換左HTC 自此都冇用過samsung手機

不過呢幾年android進步左應該好過以前好多 我見啲FD用都OK 不過有得揀我都唔會再用返佢
刷左cyanogenmod簡直係另一個世界,啲spec其實可以用幾年都得
個價一定唔可以太低 但又唔可以用哂最勁既野 因為如果用哂果刻最好既 其他廠仲會唔會繼續出?到時變左直接內鬥 根本無好處
所以個定位變左硬件落後軟為主 搞到ON99咁
呢個版本是咪過唔到 SafetyNet?
我又無試過喎
咩叫舊 esim 只能用舊機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞