網絡小說集中討論區<13>訂閱有風險 隨時血本無歸

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
呢段既主角只係個平凡人
正如你係班猛人 你都唔會理一個路人一樣
慢慢睇 俾多少少耐性 我覺得值得追既
btw 作者對上本 悍刀 都好睇 主角更加鮮明
用左兩三日睇到最新 諗番轉頭 完全無印象睇過咩 由頭屌打到尾 打唔贏番去刷怪 刷完就過關
唔係一早爛咗啦咩
有冇巴打有蠱真人無刪減版
想睇返但唔知邊個網最齊
我無見過一本書斷斷續續咁寫都完得到,寫書同扑野一樣,扑緊就唔可以停、一停JJ就會軟,軟左幾次就會唔想扑
睇過一本金庸絕學異界縱橫
幾好睇 不過斷咗成年 以為佢太監
點知後尾又更返
斷左一年仲有人追?無訂閱都肯寫呢個係大善人,我記得蝸牛、黑乎乎老妖兩條友寫網遊寫寫下斷左成年,之後話唔識寫就直接太監,永遠blacklist
蠱真人新書叫咩
都唔係斷成年嘅 由16年中開始隔幾個月出三幾章咁到17年8月先恢復正常
不過啱啱睇一睇 個作者都幾慘 又死老豆又離婚又生意失敗 就黎要坐監咁
帝霸就黎4千章
鴻天呀,女帝呀,出場未呀
條友想追上 從零開始 啲字數
基本上去到咁長嘅都係水
想請教下
大陸小說網有咩唔好?

我見唔少大陸小說網有成百萬個閱讀數,又有打賞咁,唔係會激起作者既寫作慾咩?
咁有咩唔好既地方?
你睇得耐唔耐
依家大陸ban書ban得越黎越過分
搞到啲作者見點寫唔怕ban又多人睇
就照住個框架寫
越黎越少引得起我興趣
中間再塞啲屠美滅日嘅情節
所以咪話佢地畀人閹咗囉
Over錫嘴或以上身體接觸既唔寫得
政治唔寫得
自創宗教唔寫得
封解迷信野唔寫得
太過黑暗既內容唔寫得

我唔係想推大陸網架,我見近排(呢2-3個月)有少少時間,想睇下書/文,揾緊落腳點,所以先想問問大陸網有咩唔好
 謝解答,咁我都係揾番港台文睇算
以前有好多本經典值得睇既

最近新寫個d就不了啦
講故台而家d書名長到喊
以前兩登唔少經典作
同日本d輕小說一樣,書名起步2-30隻字
btw有無巴打會睇講故台? 我感覺水平基本都係糧草,唔會有大陸某d狗屁不通既,但又唔會有咩仙草咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞