網絡小說集中討論區<13>訂閱有風險 隨時血本無歸

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
由佢宣佈寫仙界篇嗰一刻我已經知道爛硬尾
之前追到一半應唔應該睇落去
爛還爛,追開嘅老閪都睇埋佢
佢啲書真係睇吓設定就算
幾年前年少無知比佢伏咗幾次
中國政治問題,所以本書自稱修仙
其實係講鬼
本書有兩個原則
1. 鬼無法被殺死
2. 能對付鬼的只有鬼

作者寫主角幾乎係一步一描述,帶領到一步一驚心,行錯步就會死既氣氛,我覺得係呢幾年最正既恐怖小說
有睇阿
Z系列既基本水平
間中有智戰,又有番無限恐怖既人物出場,幾正
不過有幾段踩香港反放中同美國是邪惡
自己思考睇唔睇
幾好睇 算係咁
幾鐘意呢本小說會有鬥智鬥力既部份,點搵出鬼殺人既規律,再點搵出一線生機如果係d大路既鬼怪爽文,一定話男主角赤手空拳打鬼,再唔係就用符紙咩落雷術一野秒殺

btw有無同類小說推介? 睇到最新了
驚慄直播? 不過我睇到2 300就冇睇 後面太科幻
我都係偏向仙俠 玄幻
想揾d有智戰同埋吐糟既書睇,有冇巴打有介紹?
修聊完左好空虛....
驚悚樂園
紂臨
後期都算係咁
不過前期去到水庫一戰真係好好睇
thx巴打但三天既書已睇哂唔記得咗講
冇仔細睇想知邊段
唔比錢睇書係可以好惡入佢書群同評論搞搞震
三天既新書睇落一般般
本書既性格冇之前個三本咁出,但我覺得係呢個年代已經比好多書好
其他太公式or當讀者腦殘啦
而家限制咁多, 真係出色既一早已經唔寫了
好懷念十年前未有限制時, 那時D網絡小說好睇好多
前路 係大陸作家自己set up 既網站
本身佢駐站既台灣小說網執左笠, 於是自立門戶
當時自稱唔想被大陸cencorship搞, 先放個server 喺香港

POPO 有好多高質台灣作家
不過產量低, 唔係日日update

BTW

最近因為ao3果單野,我發現鬼佬原來都有個wattpad係比人寫原創小說,繁中介面都整得幾靚下。不過英文小說比較多,中文小說比較少,而且內容比較青少年向

剛剛發堀左一下wattpad 好似好多野睇
印象中popo好似紅底
Sorry,我錯咗,原來wattpad有騰訊投資
咁我都係唔推薦啦
修聊加凡人一齊完,仲空虛.....
之前有一本 放開那個女巫都好撚好睇
又係濕鳩無聊限制個作者沒引唔鳩作落去
大陸真係浪費左個好平台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞