網絡小說集中討論區<13>訂閱有風險 隨時血本無歸

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
呢本睇落去還可以
但就無可能9.5分囉

佢另一本死亡名單先垃圾
《放開那個女巫》種田流,好睇
好,宜家開
唔好信果條on9 list啦
d人書齡少,乜鳩都話好睇
見怪不怪
修真聊天群終於完咗
羽柔子果然係白two 個妹
羽柔子係阿妹,但唔係後手
終於完左 ? 養左成年終於可以睇番
本野前期,中期同中後期都好輕鬆簡單一睇就明,但開始收尾就突然複雜咗跟唔到個劇情
但係複雜得黎都好睇唔似其他書畫風變到另一個寫咁
最複雜都宋木頭姐
其他都算易明

最尾個結局留白左條感情線
不過最尾都係後宮
食3個
羽柔子 十六 葉思
原來 地獄公寓 出左續集
惡魔公寓
好記得果時live地獄公寓
作者自己食設定
出左有得用道具,之後部份讀者不滿.十幾章後話D道具會強化鬼魂,然後就冇再提
咁樣食老本法同唐家三少有咩分別

btw 大長篇恐怖小說我一直都覺得主角要不斷死不斷換先好睇
以三天嘅書嚟講我會覺得驚慄樂園同販罪都好睇過紂臨
雖然睇三天嘅書都預左佢會談天說地吹水多,但紂臨實在太散亂,而且主線嘅套路同販罪真係太似
另外紂臨嘅戰鬥系統真係太求其,明明販罪嘅時侯都會解釋下每個角色能力係咩,但紂臨去到最尾我都唔知量子革命到底係咩嚟。子臨同個護衛官打個part,打鬥過程直接飛左,淨係話最尾搞到海嘯。唔只一次係d人off scene死左,睇到好迷
雖然我會話紂臨都係一本好書,但絕對唔係三天最佳之作
其實如果佢用驚悚樂園個筆力重寫鬼喊捉鬼
咁鬼喊捉鬼就係佢巔峰之作

驚慄樂園係好睇不過s3嘅時候有啲走下坡, 不過濕婆vs鬼驍果埸
我的師兄實在太穩健
我的師門有點強
bookmark
但我見仲連載緊
想問臨尾未?
我驚睇睇下又要養返排

又有冇完左本既推薦
呢2本追po 都有見過
但見到都仲係幾新下想養下先

有冇完本既推薦?
兩年前睇完,到而家印象最深刻嘅係
1. 碑老濕有一場爭霸戰on on99咁贏晒所有人,跟住d人係度FF佢有幾深不可測
2. 某個副本最後白髮魔女(養父係太監嗰個)出嚟救場
紂臨可能我未睇到咁後,so far都好好j
不過似販罪係真既,基本上都係同一個故事年代人物唔同左
紂臨無左天一加持人物角色魅力已經低左一大截,蘭斯係一個唔錯嘅角色,但始終都係鍾意顧問多d。
紂臨入面最吸引嘅角色我覺得係傑克
修真聊天群睇到一半棄咗
之後養咗兩三年
突然間大結局
有d感慨
個故事埋尾唔差
可以睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞