網絡小說集中討論區<13>訂閱有風險 隨時血本無歸

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
其實你諗緊快速睇即係唔係咁鐘意本書,不如直接放棄睇第二本仲好,我都頂唔順詭祕,都曾經試過跳黎睇,之後覺得無意思,當我發現自己根本唔care書入面d角色會發生咩事嘅時候就知道自己應該棄書
其實我本本書都速食
應該話我係睇內容劇情架構行筆順唔順,反而唔會睇佢點仔細描寫
總之唔好好似土豆本本章章都恐怖如斯咁

小說都係自己舒服攝時間姐,如果本本都咬文嚼字,我諗睇翻文學作品/真係對你知識有增長既實體書會好啲
呢啲野睇得耐自然攞到個balance,正如你睇無限流唔會認真睇數據一樣
我見冇人提爛柯棋緣? 我個人覺得幾好睇
前面好平淡
係咩 我覺得個鋪排同設定都幾好 我已經睇厭哂個d 快速升lv 文
依本有睇 少數唔係無敵 有故事既書 睇得過
地獄 真係睇過咁多恐怖最好睇
依本都係無敵書
可惜主角有不死身
有邊本係會死主角
我只係想睇一半有贏有輸既書 或者真係用計謀贏 而唔係純粹開無雙 依本書一開頭就已經見到佢一定係無敵既pattern
或者咁講有冇d 書係同伴唔會路人化既書睇
骷髏精靈,同唐三
同伴一定唔會路人

一係恐怖的阿肥嗰本 殺神永生
主角一直都竟然唔係最勁, 同佢同期啲人個個變勁,跟住佢地啲前輩又會變勁

三天兩個啲驚慄樂園,紂臨,販罪 不過呢幾本係群像劇

好想推小世界其樂無窮但呢本真係睇到2/3就ok
殺神永生個名好中二
其實成本野同殺神,永生
完全冇關係
有無人睇過全球高武?
岩岩睇無耐,有咩評價
有人咁評過

我本來以為,像《全職法師》那樣將法術統一QWER化,已經屬於非常之騷的簡化操作了。結果《全球高武》更奔放,武功招式藍條化。孰強孰弱,比一比耗藍數字大小就一目了然——

“食我500MP重拳!”

“沒用沒用沒用!我的這一刀足有600MP,給我死來!”——

完全解放讀者大腦,實屬網文之鑒。
修聊
一個月死一次
組團渡劫

睇開邊類
新書咪又係 恐怖複蘇,詭異生存遊戲,我有一座冒險屋
老書都係果D 青葉靈異事務所,恐怖片場,恐慌世界,惡靈國度,恐怖通缉令,地獄電影院
不過想 推超級驚悚直播
後期垃圾,不過真係好睇
地獄公寓死“女主”算唔算?
不過網民全部都係主角視角出發,真死咗會搞到冇得寫
其實死人唔係問題,重點係對故事同角色成長有冇幫助,睇咗咁耐網文,死人劇情最深刻都只能夠數翻無限恐怖
新書一本都未睇過 完左未嫁?又有得煲書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞