網絡小說集中討論區<13>訂閱有風險 隨時血本無歸

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
邊本?
睇緊儒道至聖 睇左二百章都唔明點解咁多人吹奏
又係有啲傻仔送上門
主角又抄詩抄到當自己咁
邊有人吹奏
呢本野垃圾到仆街
仲有咩ios app 好用黎睇小說
之前用開小說連載閱讀,但下左架
事實上,9成9用共產主義做故事嘅書都唔係好知共產主義為何物
睇到上仙界就算反正都係半爛尾,睇女女下場就夠
呢本嘢都幾神奇,頭一百幾章好容易毒發身亡
之後作者好似進步咗,本書睇得落去

但係而家本新書九天就好水
大劫主好睇在個主角個性格 主線圍繞住人心 其他劇情其實都係主角開無雙
新個本九天個主角鳩鳩地 即刻冇癮睇落去
penana 有咩好書睇可以介紹?
嘩好多年前
我都鐘意跳舞,但係佢而家變咗坑神

試下佢另一本都市類嘅書《天王》?雖然同邪氣唔同,但係同一個作者
仲想講養緊呢本書
已經追到正式巫師,但係節奏好慢慢慢慢慢... 唔知幾時先完本
儒道至聖一開始ok
但係設定上有啲古怪,主角明明知道自己啲作品係抄返嚟嘅,但係佢唔會文膽出事。其他人一旦做咗唔合乎道德嘅嘢 / 無法說服自己就會爆文膽,根本雙重標準。
同埋一直重複套路,裝逼打臉

(其實一直覺得呢本書參考奧術神座,但反而中後段愈寫愈差
岩岩開始追左3百幾章
見你地咁講有d想棄
好怕d節奏咁慢又唔推主線既書
睇吓先,thank you巴打
曾經吹奏過佢嘅力量體系,唔係鬥破式玄幻,打鬥唔再係拳頭交,有特色,但係再有特色本身都係爽文黎之嘛,打面實有架啦
因為作者大中華膠,後面要改革果度成日笑歐美乜乜柒柒,睇到反白眼
天王啲劇情好似有啲奇怪
我淨係睇佢邪氣同惡魔法測
天王後期劇情突然好快,但係啲轉折幾出人意表
(嗰時作者離婚,急住埋尾

惡魔法則的確好睇,但係係西幻。我而家都仲記得辰、杜維、白河愁
跳舞
要監硬兜嘅話可以話主角抄都係想幫人類, 所以心安理得
不過老實講作者抄詩句都算, 但連一首自己作嘅詩都冇, 搞到其他配角完全冇自己嘅戰詩, 笑鬼死人咩
另外本嘢去到最後簡直不知所謂, 有啲人物神隱咗, 伏線又未解, 完全係小白升級文果種通病, 愈長愈垃圾
唯一我覺得寫得比較好就係做官行政果到, 有幾句真係一針見血
有自己作,好似得三五首,但係作者水準麻麻,無乜詩意
有?我淨係記得佢改過少少字眼, 都係抄番嚟, 唔係好覺有原創詩詞
主角d戰詩全部都係抄,配角作果d先係原創,所以好屎
自己抄詩就天公地道
配角做錯少少野就碎文膽,真係毒到
其實可以話本野擺明串支那,支那起家都係靠左抄右抄、抄完仲要厚顏無恥話原創、文膽即係玻璃心比人屌兩句就碎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞