Fujifilm討論區(21)1001既人要開post

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
想問下知唔知皇室堡有冇x100f試?
想問下知唔知皇室堡有冇x100f試?

Yes

16-55 8千幾

我估佢唔熟打錯

Sorry我get錯 自膠先
聽完大家分析 我都係買xt20
鏡方面買1855先

即係買kit啦
btw 葡萄你買完就去旅行

你都去完iceland la
我第時去iceland 會帶埋mavic pro 去

屌 我去完先買部XT20
冰島啲陣風唔講得笑
你帶mavic pro會唔會有啲危

會驚 但要拍靚景無計啦

你小心啲
當地天氣差到飛機都成日delay 想像唔到玩航拍會點

Sorry我get錯 自膠先
聽完大家分析 我都係買xt20
鏡方面買1855先

即係買kit啦
btw 葡萄你買完就去旅行

你都去完iceland la
我第時去iceland 會帶埋mavic pro 去

屌 我去完先買部XT20
冰島啲陣風唔講得笑
你帶mavic pro會唔會有啲危

會驚 但要拍靚景無計啦

你小心啲
當地天氣差到飛機都成日delay 想像唔到玩航拍會點

好驚 夏天去啦唯有

夏天都小心啦
冰島天氣變幻莫測
新手想買x100f有無話買埋啲咩配件會好啲/一定要買

個時用x100都係用塊filter加hood,蓋都慳返
但個hood會阻到ovf,自己衡量
又有野想問喇 富士有無得續保架?
有的話 XT-20 + 18-55鏡 大約續保要幾錢啊?
BTW 今日入親去MK D 百老匯 個個都係買緊XT-2 / XT-20
BTW 今日入親去MK D 百老匯 個個都係買緊XT-2 / XT-20

有續保架咩 第一次聽
有無人去過conxxxx digital 買過機??Google過無咩人講

有續保架咩 第一次聽

我唔知啊就係 我朋友買canon 個D有 所以就想問下
柒左的話 對唔住

有續保架咩 第一次聽

我唔知啊就係 我朋友買canon 個D有 所以就想問下
柒左的話 對唔住

你用ae買行貨 又肯俾ae年費的話
咪有多一年AE保
新手 唔識影相 想買部相機黎玩下
想問下各位巴打
1.如果直買x-t2 會唔會用唔著成部機功能即係好似我只係上下網但又買到去1080咁?
2. Xpro2係xt20同xt2之間? 但睇左幾個post 好似xpro2係另一種風格?
3. 鏡頭方面唔知有無理解錯 1024係比較wide 23.4係室內/影d近影可以景深d 35.4就適合係街隨影 165x同1855就好似選1855比較好 56就人像
4. 買個陣配件係咪要買埋mon貼 同filter? 話怕比小朋友摸到鏡頭
5. 有人叫街到叫死黑啊死黑啊 就唔洗理佢
Sorry 無接觸過 可能有d用詞/有野錯 唔好屌咁大力
想問下各位巴打
1.如果直買x-t2 會唔會用唔著成部機功能即係好似我只係上下網但又買到去1080咁?
2. Xpro2係xt20同xt2之間? 但睇左幾個post 好似xpro2係另一種風格?
3. 鏡頭方面唔知有無理解錯 1024係比較wide 23.4係室內/影d近影可以景深d 35.4就適合係街隨影 165x同1855就好似選1855比較好 56就人像
4. 買個陣配件係咪要買埋mon貼 同filter? 話怕比小朋友摸到鏡頭

1. 有錢攻頂咪買XT2 唔明1080你指乜
2. 等其他巴打答 認識中xpro2好似玩慢拍多
3. 有支1650 有支1655 仲有支1855 唔知你講邊支 有錢咪直接買1655 定焦可以睇返之前衣冠禽獸巴打嘅詳盡包膠
4. filter唔太熟 淨係知UV filter當protector用 CPL用喺廣角鏡就要買超薄 仲有其他filter 詳情都可以google下
5. 無錯

利申 都唔係好熟

戰鬥民族 淘寶~$250人仔only(包轉接環)
新手/窮人救星
再入枝55-200/50-230下禮拜去台灣

有冇LINK
屌話說早幾日係旺角行人專用區度snap下
之後有個賣土耳其野既鬼佬走黎同我講話要收我一百蚊
我屌佢老母都戇鳩鳩 你非法擺檔我都冇告鳩你啦
真係好戇鳩而家啲鬼佬
周街都係度呃鳩香港人錢

巴打們咪撚比啲仆街鬼佬水到
屌話說早幾日係旺角行人專用區度snap下
之後有個賣土耳其野既鬼佬走黎同我講話要收我一百蚊
我屌佢老母都戇鳩鳩 你非法擺檔我都冇告鳩你啦
真係好戇鳩而家啲鬼佬
周街都係度呃鳩香港人錢

巴打們咪撚比啲仆街鬼佬水到

你同佢講你幫佢宣傳 原價收1000 宜家收順啲收500算啦
想問下各位巴打

1. 有錢攻頂咪買XT2 唔明1080你指乜
2. 等其他巴打答 認識中xpro2好似玩慢拍多
3. 有支1650 有支1655 仲有支1855 唔知你講邊支 有錢咪直接買1655 定焦可以睇返之前衣冠禽獸巴打嘅詳盡包膠
4. filter唔太熟 淨係知UV filter當protector用 CPL用喺廣角鏡就要買超薄 仲有其他filter 詳情都可以google下
5. 無錯

利申 都唔係好熟

2. 簡單啲講,xpro系列係旁軸造型,冇反mon,有ovf,未有4k,似係sell情懷;xt系列係單反造型,有反mon,冇ovf,新一代有4k,比較著重性能。Google fujivsfuji 已經可以搵到好多資料

3. 如果唔熟悉鏡頭焦距,建議買支變焦鏡玩下先,搵到自己鍾意既焦距再入定焦。16-50 / 18-55 / 16-55 三支黎講,我推薦新手用18-55:性價比高、光圈夠用、體積細、有防震、金屬鏡身、有光圈環、(部分)日本製造。除非好介意爭2mm廣角(等效3mm),否則三支入面呢支係最抵玩

4. 喺大舖(百記兇宅等)買配件一般比較貴,尤其係filter,可以上price.com搵下,或者直接去星際兜個圈
新手想買x100f有無話買埋啲咩配件會好啲/一定要買

我買左原廠皮套加快門按鈕

個套係真皮, 條頸帶都係真皮, 係全包圍唔係半套, 造工幾好, 唔會阻到啲port同換電, 但擋左tripod mount, 個套又冇mount

但部機仲未到貨
想入坑但又唔鐘意xt20造型, 又唔想攻頂既人有福了

fujirumor confirm左xe3今年會出, 可能係xpro2造型xt20內涵, detail未知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞