Fujifilm討論區(21)1001既人要開post

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
有無XF60/XF50用家分享下 心得/相都歡迎
琴日上左show room ,得4部機玩
A3同tx20選擇係咪直上tx20好?
新手窮撚,A3無觀景,係太陽下個mon睇唔睇到? 唔該哂

諗諗水貨XT10

XT20無懸念
90F2

crop後都咁正

你收手啦, 唔好再拉人入坑
90F2

crop後都咁正

正就要推
掙扎緊xt2定xpro2好
去show room玩過2部
用開單反覺得xt2順手啲同埋個人覺得靚仔過xpro2
但我本身又唔會拍片
加上玩玩下xpro2又覺得幾過癮,玩味性大啲
不過又驚唔太慣xpro2個ovf
好掙扎呀

利申:未用過fuji,想一步登頂
90F2

crop後都咁正

正就要推

90 f2 真係好撚正 我勁鐘意

諗諗水貨XT10

我係諗住水貨XT10的 但驚富士啲機易壞 水貨冇保養 巴打們啲機壽命有幾長?
90F2

crop後都咁正

正就要推

希望之後出支80 macro有咁既表現
已經決定好XT10 但係睇緊邊枝鏡好
上網搵到篇blog 佢講到要幾枝鏡頭要夠做咁

http://blog.fabulous-studio.com/2015/02/fujifilm-x.html

休閒攝影者:

你會很開心一開始選擇 18-55mm kit 鏡頭或是 18-135mm OIS WR (文末會提到這顆鏡頭),然後再加上一顆 35mm f1.4 的優質大光圈定焦鏡頭,這個鏡頭有很棒的視角,適合多種場景。或選擇 18mm 和 35mm,使用這兩顆鏡頭一陣子後,再考慮加一顆 56mm 鏡頭。

考慮緊xt10+35mm 大家點睇

又係你巴打
我建議買xt20 連支1855 zoom 鏡
一黎方便 二黎對新手夠用有突

窮撚
但我本身又唔會拍片
好掙扎呀

pro2夠用有玩味
但我本身又唔會拍片
好掙扎呀

我用機一定要有得反mon

XT2 user
90F2

crop後都咁正

正就要推

巴打知唔知80macro大概會係咩價位?
同16.4/90.2 差唔多?
上網睇佢又LM又WR又OIS好似好正
準備賣屎忽
但我本身又唔會拍片
好掙扎呀

唔慣個 ovf 咪轉返用 evf 囉。
90F2

crop後都咁正

正就要推

準備賣屎忽

教兩三堂健身搞掂啦
90F2

crop後都咁正

正就要推

準備賣屎忽

唔知啊, 聽講佢冇ois喎
90F2

crop後都咁正

正就要推

準備賣屎忽

教兩三堂健身搞掂啦

你話教就教?
本座花咗半生寒暑先練成嘅袋底神功豈能隨便相授
都係睇下支80夠唔夠掙扎先
利申: 已訂90, 好想快d到
90F2

crop後都咁正

正就要推

準備賣屎忽

90F2

crop後都咁正

正就要推

準備賣屎忽

http://www.fujirumors.com/fujifilm-xf-80mm-macro-currently-planed-without-ois/

希望最後有ois, 又冇ibis又冇ois真係食得屎
90F2

crop後都咁正

正就要推

90f2真係好撚正開頭都驚少用,而家直情長插

btw,我反而想問下有90嘅巴打會唔會入56.2apd因為有平心郁郁
90F2

crop後都咁正

正就要推

90f2真係好撚正開頭都驚少用,而家直情長插

btw,我反而想問下有90嘅巴打會唔會入56.2apd因為有平心郁郁

心癮係無得救嫁
敗下去一解心頭之癢啦

諗諗水貨XT10

我係諗住水貨XT10的 但驚富士啲機易壞 水貨冇保養 巴打們啲機壽命有幾長?

電子野 撞手神多 話唔埋
一係就搵二手有保既機身 可遇不可求
想問有冇巴打買左/用過100-400
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞