[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(27) 5.11 全民復興伊修加德/絕亞歷山大討滅戰

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
更新後去同Retainer同一個城買野都要收手續費
睇黎海都太大優勢

同埋再見啦Reuse 呢招真係生產發達神技黎
通常生產整咩比較賺錢?
新手玩到開始無咩錢用,整左啲理符裝又賣唔出
生產整咩比較賺錢?
生產要賺錢既方法有好多, 最基本就係制作d需求高既野黎賣
而隨著時間既推移賺錢既方向都會有唔同

例如即將更新5.2, 到時會有新既戰鬥/生產/採集職裝備, 新既飯/藥
改版初期會有一段時間出現供不應求既情況
呢段時間既半成品/成品可以賣到好貴, 利潤好高 , 係玩生產最賺錢既時間
而採集職可以為相關道具/裝備提供材料所以都可以賺大錢

到改版中後期, 因為多人打副本既關係
消耗量最多既通常都係最新既 飯/藥 及其制作材料
中間過程仲會有d小更新推出新既時裝/家私
整時裝/家私賣都係初期一個唔錯既賺錢手段

另外如果你錢多 可以玩一種唔洗制作既賺錢方法
因為可以跨SEVER買野既關係, 你可以起唔同SEVER低買高賣
想問2.0 2.5個堆Hard既舊迷宮有冇必要清曬佢
DUTY FINDER揾成日都冇人打
唔係主線強制要打果D都可以SKIP既 之後後補返
白魔d武器上咩materia好呀?
打完2.0開始劇情好睇同多左野做
一係爆擊 一係直擊
想問下PS4用家係咪一定要開個外國ac先買到隻game?
之後就可以免費玩到35lv?
又黎金剛棒
唔該晒巴打咁熱心
5.0黎講其實差唔多九成職業都係打曬暴撃先,跟住你鐘意塞咩柒都得
5.0reclaim+reuse無左都算,reuse都無埋真係想死
(雖然最慘都係Trained Instinct,5.0出黎5.1就無左)
更新完又要做黑奴又要整新式
仲要禁斷戰鬥職/生產職裝 忙到痴線
屋企個網廢到唔敢去打零式,新版本開完鳩鳩地做完個主線先再睇下點
前兩日打完5.0
今日開始了解下80lv裝備
過兩日5.2update解除幻想石週限制
之後可以開心farm尼爾
到時有新既週限石要儲
同埋共鳴篇既伊甸都有週限記得唔好蝕俾佢
伊甸四個副本打完
新加入岩岩買左入門包
想問下依家係咪已經無漢化用
搵左個裝完都係日文
參考下第1頁個Discord Group入面果個漢化方法
行撚死人...
幾時有陸行鳥騎...
伊甸有冇限打幾多次
20LV主線任之後
依家覺醒篇1-4層已經無週限, 可以任刷

星期二更新既共鳴篇有週限,
普通伊甸 可以每周每層Roll 1件, Roll唔到可以入去打到Roll到為止
零式伊甸 可以每周每層Roll 1次, 不論有無Roll到野

另外零式每一層過關都會俾個保底你, 儲夠特定數可以換零式裝備
想問係steam買左
條code邊到拎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞