[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(27) 5.11 全民復興伊修加德/絕亞歷山大討滅戰

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
打到5x lv覺得有啲單調想棄
要頂到幾時先無咁單機呀
聽你咁講應該係絕望之燈火砂之家 挨埋去到3.0就開始精彩 加油
絕望燈火真係送走左好多人
我有個fd 都係果到棄左
全game最易棄坑果part
嫌悶就買直升之後玩end game content
捱完2.55主線,我也是成功的例子 差d棄
恭喜組長過左絕亞歷山大

終於都成功左了.....感謝大家支持......
聽講拉拉世界第一 係咪真?
啱啱開始玩
我想問 end game content (hard mode raid boss?) 一般係點搵人玩
係用個搜尋器定要同人講野自己搵?
玩日服驚如果唔搵香港人就玩唔到 唔識日文
過左2.5先諗
我意思係唔知喺日服玩好唔好
同其他玩家完全溝通唔到
1. Game入面既Party Finder有好多街場俾你揀,
有初見練習團/Clear目的團/消化團,
視乎自己進度去到邊去join黎打/練習

一般你有預習過既唔洗點同人溝通都OK,
係坦補職有時會需要溝通點配合
同埋就係街場你唔知D隊友咩質素, 可能有神手可能有地雷

2. 公會/Discord/其他遊戲以外平台 搵人組團玩
如果你玩elemental dc嘅話會有足夠英文玩家玩endgame content, 通常初見~中後段比較多位要溝通, 大家會有嘢唔明/需要夾, 到你有信心可以clear嗰陣就算入日文場應該都冇問題, 簡單對答交代到就可以
請問下巴打 岩岩開始玩 我用緊美帳地區
如果黎緊我DOWN STEAM版可唔可以入番個account
新post lm
我屌啱啱正價買左
你岩岩開始玩既意思係你已經買左Game定試玩緊??
買左Game = 唔可以
未買試玩緊 = 可以
試玩
岩岩完左龍詩
有啲同情邪龍
伊修加德既祖先係狗係垃圾
灰石同志
聖女姐姐
邪龍+無影
天下no.1
PCCW突然收左皮
想搵多香港人既ser 係咪去gaia DC?

美帳玩唔玩到日服?
玩到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞