[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(27) 5.11 全民復興伊修加德/絕亞歷山大討滅戰

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
極雷神?
無解限?
掛住打本體無打仔?
唔解限打極蠻神 要相當理解機制先有機會過到
野團過唔到係因為好多時其他人都同你一樣無準備就入場

可以搵攻略了解下時間軸/機制先
詳細攻略通常起youtube都有 英/日攻略
如果睇唔明可以去bilibili搵中文攻略
巴哈姆特/NGA都會有中文文字攻略
無解限
佢放電個機制唔係好明

我本身玩龍騎或者白魔
唔知要留意啲咩先打得贏

2.X 係差佢同莫古利先打曬 所有討伐
沒辦法得自己一個玩
好想group人玩
但沒friend入坑
有試過上google搵過 但都唔係好明
要幾時幫手食電 定係我淨係DPS就得?
係邊個Dc ?
下限極雷神係個偏重解機制既副本
首先理解呢幾樣野, 然後再了解下隻boss時間軸係點

1. 雷圈 サンダーストーム
佢會隨機點3個MT以外既隊友雷圈
然後地上隨機生成4個雷圈, 分散企好唔好重疊

2. 誘惑 カオスストライク
隨機對MT以外2個隊友使用,會有鎖定標記
中招後5秒內不能移動, 然後會有誘惑Debuff
解除方法就係用上面個雷圈炸醒

3. 打坦技 ショックストライク
前方AOE傷害, 無事唔好企前面
可以用避雷Buff去降低傷害,
因為buff有時限所以2隻坦要輪流疊Buff然後換坦食

4. 雷玉
雷玉影響兩樣野

一. 場地上雷玉越多 雷圈 サンダーストーム 傷害就越痛
所以要定時處理多餘既雷玉, 坦以外既職1人最多食2粒雷玉就好停

二. 食3個雷玉會有一個60秒既避雷Buff, 用黎解上面招打坦技
食多過3個開始會有回復量下降Debuff, 避雷Buff仍然有效

5. 雷鼓
隨機點名2個隊友連線, 使用技能就會扣血&有個越黎越痛既Dot
被連線既其中一個食3個雷玉用避雷Buff解除
我係Gaia DC bahamut
新手求公會
玩之前未睇到依個post,入左Bahamut,但係係game入邊個player search搵唔到版頭個兩位師兄,可唔可以救救我2.0主線完左之後好多野都睇唔明
原來招雷鼓咁煩
Player Search要對方Online先搵到對方
你可以入左個Discord度搵果邊d大佬加你
Ok thx
巴打ID係咩?等我入GAME加你
入左公會未
未 唔知入咩公會好
驚太廢沒人收
去頭post揾下,應該有巴打會收你
啱啱上到45LV D招開始多
用手制玩轉技能PAGE出招成日小兒麻痺
玩緊DRAGOON
上DISCORD問?
巴打叫咩名?
玩到80會發現50都好少技好舒服
岩岩入左了 thanks
師兄,ID係咪即係我game入邊個名?
係,你唔留名我無辦法加到你
I will find you and i will invite you
Cooking Mama
Thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞