[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(27) 5.11 全民復興伊修加德/絕亞歷山大討滅戰

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
裝備既話就只有件裝係你用緊果隻職業先可以Need
Need 99> Need 1> Greed 99> Greed 1> Free
明白即係有NEED就按NEED
ON9 睇完動畫D隊友死撚哂
想問下點升新職快
點解有時明明係做同一樣既野DPS會差好遠?
開場爆發果陣有背刺,龍騎果招+爆擊 我自己開加攻再食埋水
第1場可以升到有萬幾DPS 但係第2場食同一樣既BUFF得7000幾

仲有點解我完場睇ACT有8000幾DPS
但UP左上LOG會得番7000幾
點樣可以check番個場各人輸出幾多?
1. 可能你1場Reset得太快你act無教岩setting自動/手動reset所以顯示錯誤
2. 開幕打一樣既迴圈, 有無直擊/爆擊 傷害都係有分別
3. up上log既數據先係最準, 姐係你可能有d野set得唔岩
打乜王
食書(1-70)
1-80(全LV適用): 打最貼近LV既4人ID, 但要換裝
1-80: 每日4人leveling
50-80: 每日main quest

懶得搞裝:
1-50/60死宮
50-60 4人ID
60-70 天宮
70-80 4人ID+ 每日蠻族
想問下點升新職快
食書(1-70)
15-80(全LV適用): 打最貼近LV既4人ID, 但要換裝
15-80: 每日4人leveling
50-80: 每日main quest

懶得搞裝:
1-50/60死宮
50-60 4人ID
60-70 天宮
70-80 4人ID+ 每日蠻族
前期新手d副本,應該得我一個係新手(白魔)

打主線入新副本見boss睇左一兩分鐘劇情,睇完隊友訓低哂
開場你用過既技sample少, 如果咁岩有招係爆+直擊, 會拉到好高
統計學上你越打得耐先越平均

act睇8xxx 上log得7xxxx
1.有機會戰鬥log斷左
2.ACT係估計only, 唔完全準
3.ACT個數係你自己既dps, fflog rdps計埋你俾人既buff對團隊做成既效益
佢地唔等補師,抵死
有冇ACT SETTING可以分享?
我用緊KAGEROU
戰鬥LOG斷左係咪應該教長番小小
"Number of seconds to wait after the last combat action to begin a new encounter"
我暫時SET左係45秒
要睇你打咩關
有d關例如極哈同e1s 個動畫長到成分鐘
平時普通關30秒夠用
港psn elder scrolls online同黑沙都有特價
得FF14冇
得HK PSN割捨濕鳩無優惠
隻GAME唔洗PS PLUS都玩到, 如果真係想玩可以考慮下開多個PSN
如果用其他psn買
可唔可以用返香港果個黎玩?
岩岩做完主線
想搵公會入
但係Durandal係咪無港台公會
我自己PC版 等其他人解答
終於打完3.0主線,冰女同埋奧利雪方

光戰真係無敵,人地成千年既積落黎既信仰都唔夠打
唔得 香港PSN開唔到game
我每次玩都係入番美國PSN先開到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞