【認識歷史|第一次世界大戰】

1001 回覆
1500 Like 2 Dislike
仲皮毛過本中學西史書
留名
強貼留名 好耐未見過認真歷史post
Strong post leave name
仲皮毛過本中學西史書

易d入口嘛
Lm
仲皮毛過本中學西史書

易d入口嘛

但可以推廣歷史比多d人都好
根本其實普法戰爭Bismarck個外交政策係好好 完全isolate到法國
Wilhelm II 無左個種普魯士本土主義
留名
仲皮毛過本中學西史書

易d入口嘛

根本其實普法戰爭Bismarck個外交政策係好好 完全isolate到法國

佢係我偶像黎
對德國有情義結同埋覺得法國普法戰爭後無光榮過
雖然好多人玩完BF1想認識1戰係好事
但BF1既所謂歷史真係有d鳩

當係一個機會引起興趣去睇下都ok
有3個chapter都係打鄂圖曼,
打完仗俾列強瓜分到得返好少地,
最後又俾凱末爾反抗成功
高質學術Post
好鍾意睇呢類post
雖然好多人玩完BF1想認識1戰係好事
但BF1既所謂歷史真係有d鳩

當係一個機會引起興趣去睇下都ok
有3個chapter都係打鄂圖曼,
打完仗俾列強瓜分到得返好少地,
最後又俾凱末爾反抗成功

上兩個月係bf1個post 貼poppy冇人理我
玩個班根本唔會理咩歷史
利申:有玩
留名
一直都唔明點解佢地覺得斯里芬計劃work…
要打比利時先可以實行到,但係打中立國當年係會製造個好大既外交問題
留名
巴打遲啲會唔會講羅馬帝國?
好正呀 巴打,我超鐘意歷史,中學果陣讀世史同中史,可惜果陣冇同好....
留名學野去分析第三次既來臨
高質post 留個名
仲皮毛過本中學西史書

易d入口嘛

德國統一過程完全係bismarck 個人表演
佢係我偶像黎
對德國有情義結同埋覺得法國普法戰爭後無光榮過
高汁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞