日本Being系音樂討論區

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
Time after time個pv真係
https://youtu.be/4i0geOFiklk

最近唔覺意搵到 甘いKiss Kiss 呢首歌,都係Being系歌曲,越聽越正

有冇巴打聽過呢首歌
呢首係姐姐 2001年精選碟的新曲,好冷門
有D舊歌已經收過好多次 (e.g. secret of my heart、always、Time after time),加上今次精選一首新歌都無,第一week 入TOP 10算係咁
2017麻衣隻柯南精選,當時都叫有新歌渡月橋,先吸引多人買佢隻柯南精選

今次隻精選,誠意差少少,新歌又無,有D舊歌,之前的精選已收過好多次,好難吸引人去買,週榜入TOP 10當贏
首歌本身係Barbier作品, 泉水做和音, ZARD版唯一收錄喺01年隻精選, 係幾冷
有冇聽過甘いKiss Kiss 呢首歌
REV真係完全冇聽過
呢首歌真係好正,REV同大黑都係唱作人出身,好可惜REV唔紅

WANDS有邊首歌可推介
PIECE OF MY SOUL可以成隻碟聽
快歌 JUMPIN' JACK BOY、恋せよ乙女、愛を語るより口づけをかわそう
慢歌 DON'T TRY SO HARD、Sleeping Fish
三期隻碟其實都唔差(除咗第一首), 唔當係WANDS咁去聽可以一試
講起音質, 好多時聽歌只有一個好簡單嘅判斷就係首歌啱聽/唔啱聽, 但原來背後製作人員都用咗好多功夫同心血先整到隻作品出嚟
WANDS的碟得返complete of仲有賣

暫時聽左WANDS的歌有Brand New Love、もっと強く抱きしめたなら、時の扉、世界中の誰よりきっと Album Version、入樽ED2、龍珠GT ED4,慢慢聽埋你的推介

我覺得Brand New Love 好正,個前奏好吸引成個旋律都好型格

BTW巴打幾大
日本的碟,我好堅持一定要買日版,因為音質不嬲係日版CD保證,而且專輯的歌詞簿都好認真做

大黑摩季2016年的All Time Best真心正,佢D歌聽到而家都仲想聽,あなたがいればそれだけでよかった真心好聽

期待下星期大黑歌曲全世界配信
二十後半
ZARD有cover返Brand New Love, 不過就唔推薦了反而明日もし君が壊れても ZARD兩個版本都正
以前買日本CD真係會堅持日版初回, 好享受買返嚟一路聽一路揭歌詞嗰刻
而家冇咁好心機, 有時買二手/digital算

ZARD版 Brand New Love唔好咩

ZARD好多Self Cover都正,突然 最正

Wands新歌係柯南OP61,下星期出
以前買日本CD真係會堅持日版, 好享受買返嚟一路聽一路揭歌詞嗰刻

你講的呢樣,我到而家仲好堅持

話時話,GARNET CROW 2013年收皮之後到而家,GIZA無一隻碟打入週榜TOP 10,唔知WANDS新單曲可唔可以打破呢個定局
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞