日本Being系音樂討論區

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
新主音都好喜歡Jumpin’ Jack Boy
估唔到會cover Just a lonely boy, 真係無諗過
個封面幾用心
GIZA曾經力捧過,而家半退出
炒埋一碟咋喎
可以比樂迷回憶以前FOV宣傳相片
話時話,今次FOV精選的選曲如何
新曲應該似90年代初風格
GC復出OMG
如果真復出就好
咁GIZA集中捧WANDS同SARD UNDERGROUND
第一次聽Being系哩個term
呢個係日本已經有講
其實姐係日本Being公司出版的音樂一聽就會感覺到係Being音樂人班底的音樂

90年代的Being係輝煌時期,WANDS、大黒摩季、ZARD等都係90年代出道而大熱的歌手組合

見到古井大叔,諗起小松未歩同柯南合作嗰幾首歌 (唔計因為有你,呢首唔係古井編)

今日同時係小松未歩生日,雖然佢已經無再喺幕前,但好掛住佢把歌聲今日聽左好多佢的歌
佢啲歌全部double track, 聽落好唔慣
點double track解釋下
小松把聲其實亦帶點神秘同迷幻感,而且亦好搶耳
FIRST ALBUM 謎
根本可以話係小松未步神碟黎
其實我鍾意聽Being出品的音樂同CD
另一原因CD音質高,聲同樂器聽起來亦有層次

不過 Being的宣傳我真係無話可說,但見到咁多Being舊人出返黎唱,我係好開心
柯南精選週榜首週第6名,銷量接近9600隻

其實呢張精選有一半的歌,之前已經收錄過幾次
精選5同精選6之間,亦出過柯南劇場版歌曲精選、麻衣x柯南精選、BREAKERZx柯南精選

所以都估到今次精選6會冇上隻精選5賣得咁好,不過好彩都入到週榜TOP 10
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞