日本Being系音樂討論區

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
櫻井巴打會唔會買
FOV粉
你最鍾意FOV邊首歌
定番邊幾首? 唔明
CRASH complete of精選有收
complete of精選收的迷わないで,我亦好鍾意
最近又聽返佢地,佢地把聲同大黑一樣咁有爆炸力
声にならないほどに愛しい 真係好
好可惜佢地解散
有冇聽過呢首
https://youtu.be/NOdm-EwZmZY

好熱血
SARD UNDERGROUND 新單曲首週第15名,銷量接近5300張
GIZA成績算係咁,好耐都冇GIZA的歌手的碟銷量過5000張

WANDS新單曲首週第14名,而家累計接近8200張
今次WANDS新單曲好高質,希望新單曲銷量過10000張

俺たちのストーリー
https://youtu.be/WKhcb9Mf7aI

首歌其實唔差,出實體單曲無問題,點解Being要呢首歌同DVD捆綁出
https://youtu.be/HtFEoK5pxIc
T-BOLAN - サヨナラから始めよう

呢首歌我覺得好正,佢把聲同織田哲郎的曲都幾夾
有D位聽上去似B’z,但又不失T-BOLAN的風格,BRIDGE真係超搶耳
有冇聽過BOOWY呢隊BAND? 佢地早期係簽Being
呢隊野的歌都幾正
個封面係新相? 未見過
last Good-bye成最後一張album
last Good-bye成最後一張album
下年好大機會會係B’z,由2006年開始,柯南劇場版每5年就會同B’z合作

東京事変今年復出,而且日本奧運又同蘋果合作,促成今次合作都好正常
劇場版已經試過幾次唔用being歌手

柯南精選6初回同通常盤的封面

其實柯南精選系列的封面,最靚的係2000年的柯南精選、2017年同 (2019再版) 倉木麻衣x柯南精選

今次封面搞到柯南個樣好hea
其實上年麻衣咁chur,上半年收埋去做歌好過,下半年再出黎

東京事變唔cancel concert,都有人話佢地唔顧樂迷安全

BTW有冇聽サヨナラから始めよう呢首
我覺得首歌好B’z
我講緊T BOLAN的サヨナラから始めよう作曲係織田哲郎

FOV有碟出已足夠,買碟已是最大的支持
B’z嗰首係さよなら傷だらけの日々よ
我講的係T BOLAN的サヨナラから始めよう,呢首歌越聽越好聽,有陣B’z味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞