日本Being系音樂討論區

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
出埋咪唔洗買隻單曲
柯南精選6終於出
以為Being唔再出
以前會係B’z、倉木麻衣、BREAKERZ咁排
而家多左稻葉同大黑,所以麻衣要排第4

不過今次都係柯南精選系列首次收錄TV VER歌曲
雖然多左大黑同WANDS,但WANDS的歌始終係TV VER
柯南精選3都破紀錄收左ZARD 6首歌,今次仲勁,柯南精選6破埋自己紀錄收左倉木麻衣7首歌
Cellchrome先慘,第一張ALBUM都未出,佢同柯南合作的2首歌已率先收錄喺柯南精選6
第6日第29名
首週入TOP 15/20當贏
https://youtu.be/3PxofAjABcg

近排好鍾意聽DEEN的素顔で笑っていたい,織田哲郎寫的歌真係好好聽,旋律好搶耳
WANDS新單曲首週第14名 接近6200張
GIZA對上一次有歌手或組合入ORICON TOP 15,已經係2013年解散左的GARNET CROW

其實WANDS喺少宣傳情況下宣布復出兼出新單曲,呢個成績算係咁
GIZA真係好弱,GC解散後已經冇一個歌手或組合入到週榜TOP 15,銷量可以過6000的GIZA歌手或組合已經係啱啱出新單曲的WANDS
WANDS首歌愈聽愈正
有貨到手未
今次單曲成績如何
到咗手, 成績就唔太在意, 新曲聽落真係有驚喜, 期待嚟緊會有更多新作
單曲賣過6000,如何
今次新曲覺得正,但我覺得首歌Bridge後可以再放D
今次WANDS新曲,日本人反應普遍都歡迎,同埋話主音把聲唔錯
最近愛上了麻衣
鍾意麻衣邊幾首歌
其實好多都鍾意
熱門既有feel fine, winter bells, beautiful, 渡月橋等等
冷門既會鍾意夢が咲く春同state of mind

有D歌我會睇完MV之後會鍾意左 唔知點解
我都係好多鍾意
夢が咲く春唔叫冷門啦,主打黎

Feel fineWinter Bells、渡月橋
麻衣出道至今的歌,我最鍾意薔薇色の人生、我個名、BE WITH U
冷門就喜歡Everything’s All Right、Wonderland、花言葉、真っ赤な傘 ~京都の雨~、Can't stop my feeling

麻衣的專輯,我最喜歡delicious way、2018的春夏秋冬

而麻衣的精選,我最鍾意佢的柯南精選
呢隻精選係佢出道至今最有誠意的精選,歌詞簿有歌詞同OP/ED/MOVIE片段,令大家記得返聽首歌時的畫面
封面又正,我好喜歡2019再版個封面
MOVIE插圖
花言葉個4K MV超靚
同埋睇完p.s. my sunshine個mv之後開始欣賞埋首歌可能因為麻衣少果類型既mv

我係無啦啦買左隻廿週年精選先開始落坑 黎緊再出single同album都應該會追 柯南果隻我都有留意 但無見過入面真係唔知佢幾有誠意啦
點解無啦啦買左隻廿週年精選
去日本旅行 行過CD鋪見到岩岩出 果陣已經有留意麻衣某幾首歌 所以順勢買黎聽下
自此以後便落坑了
除左麻衣,有冇聽其他Being系歌曲
無啦 我聽開舊歌多
之前主要聽開槇原敬之
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞