日本Being系音樂討論區

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
其實我鍾意Album ver多過原版
Album ver chorus宇徳敬子把聲好
暫時由渡月橋之後既single同album都有買初回 另外仲散買左幾隻唔同年代喜歡既single
而家Amazon jp有免運費優惠 唔排除見到岩既野會再買
當然麻衣咩相都靚女
但只係覺得廿週年演唱會嘛 應該該點都出個有心機D既封面 好似15週年果個咁咪幾有心機
我有:
麻衣x柯南精選、春夏秋冬 通常盤、 [第42張]單曲 柯南版、Let’s Goal、
delicious way、fuse of love、diamond wave、one life、touch me、151A、
simply wonderful、can’t forget your love、1000万回のキス

最鍾意delicious way、春夏秋冬、麻衣x柯南精選
我覺得個封面幾特別,有新鮮感
有冇聽過さよならは まだ言わないで
我鍾意單曲版多過album ver
https://youtu.be/TyEiO6iANuo

講起渡月橋,聽到呢個鋼琴版,好舒服
有啊
覺得album ver多條track感覺rock少少
大家覺得倉木麻衣邊一年唱live最好聽?
我覺得出道10週年最好聽。
氣氛最好係2017年SAWAGE LIVE。
さよならは まだ言わないで
單曲版好聽過album ver
我都覺得10週年果期係最夠氣同穩
SAWAGE LIFE就比較色彩繽紛,又有同柯南合作
SAWAGE LIVE就比較色彩繽紛,又有同柯南合作
好可惜LIVE冇唱過
新碟首日13位
希望有機會爭取入週榜Top 10
第2日第6名
第3日第7名
佢係咪單純重新混音, 冇改過編曲嗰啲?
每首歌都cut至大約1min 30s -2 min,好似聽緊串燒碟咁,我認為只係重新混音
如果唔係無可能1CD收32首歌

Being的CD都係BIRDMAN MASTERING做CD MASTERING,唔怪之得每首歌的音質都係保持高水準
最近有聽返T-BOLAN的歌
首首都係高水準

Bye For Now、悲しみが痛いよ 好聽到

封面正呀,我想買初回,想聽WANDS點重新cover Just a lonely boy呢首歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞