日本Being系音樂討論區

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
90年代Being的歌大部份都正
突然、我只凝望你、展開雙翼
https://youtu.be/jp-j3z7HeVo

新主音唱功唔錯,有少少上杉昇的影子
3月nhk節目 永遠のJ-POP ALL STARS
有大黒摩季、T-BOLAN、WANDS
SARD UNDERGROUND咁快有得上電視
https://pid.nhk.or.jp/event/PPG0336215/index.html
https://being-music.net/being/maki-ohguro-sard-underground-tbolan-wands-nhk-jpop-all-stars
召喚你成功
YouTube Music有大黒,DA DA DA真係好L正
作為一隊老餅band,搵到個新主唱仲要唱得吓真係幾難得
個位新主唱係咩底細?
唔少日本網站踢爆WANDS新主音係視覺系BAND真天地開闢集団ジグザグ 主音 命,官方冇認,但已是半公開的秘密

有睇之前訪問,原來本身柴崎浩上年已經想再重組WANDS,差在未搵到個新主音,同時Being長戶亦想WANDS重組,所以幫柴崎搵埋個新主音上原大史。

本身WANDS係上原、柴崎、大島三人復出,但大島離隊換上木村,形成而家第五期的WANDS。難得係新主音唔煙唔酒,好事黎
上面有講
BTW巴打係咪鍾意Being系歌曲?
SARD UNDERGROUND新曲有得試聽
bilibili.com/video/av87953070

呢首歌似姐姐唔用的棄曲,而家先拎黎用。
對比起大野之前的作品,大野今次作的曲其實好一般。
旋律唔搶耳,而且冇乜令人深刻的地方。SARD UNDERGROUND主音亦冇乜感情咁唱,好難令聽眾投入到首歌度。
5分為滿分,最多比2分。
首歌我覺得ok, 係唔鍾意主音把聲
WANDS今次COVER如何
我覺得有七成似
もっと強く抱きしめたなら COVER唱得幾有感情
封面好靚
首歌個旋律好行貨,亦唔太搶耳
主音唱得好無感情
似喎
我諗唔明點解大島要離隊
B社係咁,已經唔係第一日的事
近排簽咁多舊人,似係新人唔多搵到錢
新主音把聲好好聽
ABC個cover 好鬼好聽,正過原版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞