日本Being系音樂討論區

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
都係柯南果幾首
佢同WANDS合作的龍珠GT ED4都正
Chance同輝ける星又係佳作
小室冇同過Being合作

但織田同Being喺90年代前半的合作非常緊密
呢個POST主要講Being系歌手同音樂
唔太希望講唔係Being系歌手同音樂
FIELD OF VIEW D歌真係好正,慢慢煲真係會狂LOOP
一定係如履薄冰
以前聽親都眼濕濕
已確認WANDS同SARD UNDERGROUND各自新單曲都係同柯南合作,分別唱OP同ED

SARD UNDERGROUND新曲有得試聽,個曲好正,如果比麻衣唱就好
https://youtu.be/9DAMZiR8jHM
柯南ED 6,TV VER個前奏好正
講起佢都休業左好耐
定已經出返黎
仲有德永曉人
德永曉人咪同麻衣合作年頭張單曲,其中一首,柯南OP 49

GIZA工作人員話小松已退出
上杉本自傳講雖然WANDS時期賣過好幾隻破百萬,但分到嘅其實唔多,收入只係高一般人少少 不過公司會幫手交屋租,而佢當時係租貴價地區嘅公寓
喺Being角度,當然要賺到盡
所以90年代咁多Being歌手同組合,分別都被退出或被解散,其實當年Being都有責任。

近呢五年,好多舊人返Being,例如大黑摩季、WANDS、ZYYG。睇到Being好等人用

B’z、倉木麻衣喺Being的時間最長,亦都係皇牌之一,所以Being歌手的待遇,佢地最好
ZYYG當年好似都冇邊首代表作
入樽OP 2
入樽OP 2個編曲超正
T-Bolan好似得一隻單曲過百萬,而且成個生命週期好短,兩年谷咗四隻album出嚟就冇
個主音都叫又睇得又唱得,不過人生太凄慘
入樽唯一唔鍾意呢首
我覺得呢首好正,買左入樽精選BLU SPEC CD VER
點解T BOLAN慘
佢老婆入咗邪教搞到家散人亡,後尾集體自殺上埋新聞,佢本人直頭失埋聲
T-Bolan首Maria就係寫畀佢老婆
第五隻碟玩電子嘢真係頂唔順,一次都未試過聽哂,頭四隻都正嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞