日本Being系音樂討論區

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
望下單決定到
主打可以繼續用姐姐的詞
但應該留返首比佢地創作/填詞

ZARD TRIBUTE呢隻碟你覺得有乜地方需要SARD改善
6月單曲これからの君に乾杯 仍然係姐姐詞主打
c/w cover ZARD的曲

其實我想麻衣同川島小姐合作,佢地喺Being咁長時間,但未有機會合作係可惜
要買應該買初回

ZARD TRIBUTE 就感覺yua把聲好似差左少少 唔知緊張定點
同改編完有D聽唔慣

我見AMAZON,ZARD TRIBUTE評分唔係高,唔知係咪因為Being

應該係
第2日繼續第4
今日第8
個旋律好搶耳

網上見到,止住渴先

終於到手等到我
恭喜Love & Yell成功打入週榜TOP 5,第5名
今次精選的其中五首精選歌曲,收錄今次精選版本好驚喜特別要提
DAN DAN 人聲比鼓聲更搶
ドキッ 比較少聽,新版令呢首更好聽
突然 新版同原版有少少唔同,有新鮮感

complete of FOV的歌已經聽左一段時間,今次FOV 25週年精選可以認識到更多FOV少人留意 的歌。不論主打或非主打,歌曲質素都係一樣高。

新歌部份,浅岡把聲成熟左唔少,感情更細膩,而新歌我會咁排
真夜中の虹を > We’ll be Together > キボウメロディー > FIELD OF VIEW > Last Love Song

キボウメロディー 中板歌曲帶點英式搖滾
真夜中の虹を 一首帶點色情塗鴉風格的歌
We’ll be Together、FIELD OF VIEW chorus好搶,聽完成個人都好爽 Last Love Song 抒情歌
你可以早D訂乜嘢Blu-ray

Being對佢地的宣傳太少新歌有TIEUP都好
講下邊套動畫

君がいたから唔係已經有PV咩
Being真係做足保密
今WEEK FOV對手有絢香、家入、MAN WITH A MISSION

FOV入週榜TOP 10當贏
FOV25週年精選 首日第8

久違的10名內
第二日仍然第8
第三日第12
第四日第13
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞