日本Being系音樂討論區

1001 回覆
17 Like 1 Dislike
其實chance for you算唔算Hit
我覺得呢首歌只係粉絲鍾意,但傳唱度唔高
離咗婚
以前出過premium box咪已經將8cm變12cm 完全買唔落手
出乎意料又唔錯喎 好過SARD UNDERGROUND
係呀,佢話對方渴望有小朋友,但自己點努力都做唔到,選擇放手
Being真係好識搵
我希望WANDS新曲有驚喜

Btw 可以的話多D上黎傾
唔知點解諗起夏が来る 
搵返柴崎木村同大島返嚟都算好有誠意, 希望起碼會出返隻album
2021 WANDS 30週年,似等出All Time Best
Lie Lie Lie係夏が来る2.0, 推介埋比巴打聽
本身都有兩隻best, 再出冇乜興趣了 同埋兩(三)個主音炒埋一碟應該幾怪
個pv都幾用心 大黑而家把聲唱live唔知點
要降key唱
我只凝望你、空都降key, 但唱功依然
但WANDS咁耐唔出新碟,可能冇人買,All Time Best可能多人買
麻衣首渡月橋 ~君 想ふ~ 明明曲風同氣氛都好傳統和式
但就偏偏加左幾句英文歌詞 格格不入
呢個係麻衣特色,無計
舊歌黎柯南ED17
Lie Lie Lie呢首歌同柯南合作,我覺得verse好好聽
希望大黑2020年會再有歌同柯南合作

巴打覺得首歌點
巴打推介下WANDS其他的好歌入樽嗰首識,但其他唔太熟

FOV都係正野,但唔紅
WANDS新曲LIVE有唱,我覺得個INTRO好正。WANDS 點解揀Giza Studio呢個LabelGiza已經冇可以捧得起的人

大黑摩季復出都好,Being起碼有返個大前輩帶下旗下新人

Giza識揀人入行,但捧人真心例子:上木彩矢、愛内里菜
唱得之人都搞到咁
好在麻衣07年已入Northern Music,做的音樂同PV比Giza有新鮮感同誠意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞